HELSENORGE

Hjerteskolen, Sykehuset Levanger

Et gruppebasert informasjonskurs for deg som nylig har vært innlagt med angina pectoris, hjerteinfarkt eller er hjerteoperert. Pårørende oppfordres også til å delta.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Er du interessert i å delta? Snakk med personalet og du vil bli henvist ved utskrivingssamtalen.

Om kurset

Hjerteskolen er et tilbud til deg som nylig har fått påvist hjertesykdom. Det vil si hjerteinfarkt, angina pectoris og fått blokket/stentet kransåre (PCI-behandling) eller har gjennomgått åpen hjertekirurgi (by-pass eller hjerteklaffoperasjon). 

Du vil få informasjon om hjertesykdom/behandling, kosthold, fysisk aktivitet, blodtrykk, kolesterol, medisiner, røyking, samliv og psykiske reaksjoner. 

Opplegget vil veksle mellom faglige innlegg, spørsmål til ulike faggrupper og erfaringsutveksling.

Praktisk informasjon

Gi beskjed dersom du ikke kan delta

Dersom du får tilbud om kurs/gruppebehandling men ikke ønsker å delta, må du gi beskjed via kontaktinformasjon oppgitt nedenfor. Gi også beskjed dersom du må melde forfall fra enkelttimer.

Vi ønsker at du gir beskjed om avbestilling hurtigst mulig og senest 24 timer før kurset starter.

Manglende oppmøte

Dersom du ikke gir beskjed om at du ikke kan delta, må du betale for manglende oppmøte. Gebyr ved manglende oppmøte teller ikke med i grunnlaget for frikort. 

Gebyr ved manglende oppmøte (helsenorge.no)

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring

Pasient, pårørende og ledsager kan ha rett til refusjon av reise-, kost og overnattingsutgifter i forbindelse med behandling.

Lær mer om dine rettigheter


Fant du det du lette etter?