Kreftpoliklinikkens kreftlege (onkolog) planlegger behandling, inkludert cellegift (cytostatika), immunterapi, antistoff og ulike tablettbehandlinger, ofte i nært samarbeid med St. Olavs hospitals kreftleger, som har spisskompetanse på forskjellige kreftområder. St. Olavs hospital står for all strålebehandling.
Kreftpoliklinikken har ikke egen sengepost eller vaktberedskap, kreftpasienter blir ved behov innlagt på ulike sengeposter på sykehuset. Kreftlegen har tett samarbeid med andre leger ved sykehuset, og inneliggende kreftpasienter blir tilsett av kreftlege ved behov.
Vi har fokus på pasientens familie og pårørende. Vi tilstreber at pasientene får en fast sykepleier. Av praktiske årsaker lar det seg ikke gjøre å treffe behandlingsansvarlig lege ved hvert besøk, men det tilstrebes kontinuitet både på lege- og sykepleiersiden.
Kreftpoliklinikken har et palliativt team som driver poliklinisk virksomhet, har tilsyn av innlagte pasienter på sykehuset, i pasientens hjem og kommunale institusjoner. Det palliative teamet har samarbeid med Seksjon Lindrende Behandling (SLB) ved St. Olavs hospital, distriktsmedisinske sentre (DMS), palliative enheter ved sykehjem, primærleger, kreftkoordinatorer og hjemmesykepleietjeneste i kommuner.