Hjertetrening, Sykehuset Levanger

Fysio- og ergoterapi, Sykehuset Levanger

Trening er en viktig del av rehabilitering etter hjertesykdom. På Sykehuset Levanger tilbyr vi gruppetrening til pasienter med hjertesykdom i inntil tre måneder.

Innledning

Forskning viser at fysisk aktivitet gir positiv effekt på fysisk og psykisk helse, og har forebyggende effekt på en rekke sykdommer. Etter debut av hjertesykdom er det viktig med trening og trygging for at du skal kunne bygge deg opp igjen etter sykdommen. Trening etter intervallprinsippet har en rekke positive effekter som styrker hjertet og reduserer risiko for ny hjertesykdom. Når hjertet blir sterkere pumper det mer effektivt, blodtrykket senkes og sammensetningen av kolesterol i blodet blir mer gunstig. I tillegg til at den fysiske formen bedres vil denne type trening også føre til økt velvære på kort og lang sikt gjennom frigjøring av «lykke-hormoner» i blodet.

Det sosiale aspektet med å trene sammen med andre i samme situasjon kan være positivt for motivasjon og trygghet. Andre ønsker bare muligheten for å teste egne grenser i trygge omgivelser. Du vurderer hva som er mest hensiktsmessig for deg.

Henvisning og vurdering

Vi anbefaler pasienter med hjertesykdom å starte opp med normal fysisk aktivitet i "pratetempo" med en gang. Hard fysisk aktivitet kan normalt gjenopptas to til tre uker etter utført PCI, og cirka fire uker etter gjennomført hjerteoperasjon.

For å delta i hjertetreningsgruppa trenger du henvisning fra din fastlege eller fra sykehuset. Vi tar kontakt med henviste pasienter og avtaler oppstart så snart det er ledig plass i gruppen.

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Før

Du trenger innesko / rene joggesko, lette klær for å trene i og drikkeflaske. Det er tilgang på garderober med dusjmuligheter.

Under

Treningen foregår i våre lyse lokaler. I hovedsak benytter vi tredemøller og ergometersykler. Vi trener til musikk etter intervallprinsippet, og du bestemmer selv tempoet. Du får instruksjon og svar på spørsmål av våre fysioterapeuter.

Treningstider

Kom-i-gang hjertegruppe: mandager og onsdager kl. 11:00 - cirka kl. 12:00

Ekstra kom-i-gang hjertegruppe: tirsdager og fredager kl. 11:00 - cirka kl. 12:00

Hjertegruppe for viderekommende: tirsdager og torsdager kl. 14:00 - cirka kl. 15:00

Du betaler egenandel tilsvarende takst for en poliklinisk time kun én gang i løpet av deltakelsen. For noen kan det være aktuelt å søke om skyssgodtgjørelse hos Pasientreiser.

Etter

Du kan delta i treningsgruppe hos oss i inntil tre måneder. Det er lang nok tid for at det skal skje fysiske endringer. Hvis du fortsatt ønsker oppfølging i forhold til trening etter at du er ferdig her, kan du ta kontakt med fysioterapeut, Frisklivssentral, treningssenter eller LHL for å finne aktuelle tilbud i ditt nærområde.

Trening er ferskvare. For å vedlikeholde form må du trene en til to ganger per uke.

Kontaktinformasjon

Fysio- og ergoterapi, Sykehuset Levanger
Telefon
74 09 81 39
mandag - fredag 08:00-15:00
Sykehuset Levanger
Besøksadresse
Kirkegata 2, 7601 Levanger(Kart)
Telefon
74 09 80 00
mandag - søndag 00-24
E-post

Praktisk informasjon

Besøk

Besøksforbudet på våre sykehus er opphevet, men det er fortsatt ikke slik at alle som ønsker å komme på besøk vil få en avtale om dette.

Restriksjoner ved besøk hos inneliggende pasient

Internett

Du kan koble deg til og surfe gratis på nettverket GjestenettHMN. Passord bestiller du i nettleseren, og får tilsendt på sms. Det trådløse nettverket har dekning de fleste steder på sykehuset.

Kapell og sykehusdiakon, Sykehuset Levanger

​Sykehusets kapell er stengt fra våren 2020 på grunn av ombygging på sykehuset.

Ønsker du kontakt med sykehusets diakon kan personalet på avdelingen formidle dette.

Preste- og samtaletjenesten, Sykehuset Levanger

Kart, Sykehuset Levanger

Kiosk, Sykehuset Levanger

​​​​Narvesen drifter kiosk på dagtid, samt mat- og drikketilbud via automater utenfor åpningstid. Kiosktilbudet inkluderer salg av blomster.​

Åpningstider
Mandag til fredag: 07:30 - 20:00
Lørdag: 08:30 - 19:00
Søndag: 12:00 - 19:00

Offentlig transport, Sykehuset Levanger

Du kommer til Sykehuset Levanger med rutegående buss eller tog. Buss stanser ved Sykehusets hovedinngang. Tog stanser ved Levanger Stasjon, cirka 1 kilometer fra Sykehuset Levanger. Det er togstasjon på Trondheim Lufthavn Værnes. Togturen mellom flyplassen og Sykehuset Levanger tar ca. 50 minutter.

atb.no

vy.no

SAS.no

Norwegian.no

Widerøe.no

Levanger Taxi har telefonnummer 74 08 14 00.

Overnatting ved Rødkløverhuset, Sykehuset Levanger

​​​​​Adresse: Dr Hiorts gate 4, 7601​ Levanger (på sykehusområdet)

Rødkløverhuset Levanger - inngangsparti, stue, bad, kjøkken og soverom. Fotokollasje.

Rødkløverhuset Levanger. Foto: Helse Nord-Trøndelag HF.

Rødkløverhuset er et overnattingssted og fristed for sykehusets​​ pasienter og deres pårørende.

Bestilling

 • ​​Ved planlagt overnatting må du selv bestille rom på telefon 940 97 528 (hverdager mellom klokka 09-13)
 • Ved akutt overnattingsbehov kveld eller i helger, skjer bestilling via Sykehuset Levanger på telefon 74 09 80 00
 • Nøkkel til Rødkløverhuset hentes på Informasjon- og servicesenteret Sykehuset Levanger (ISS), som ligger rett innenfor hovedinngangen på sykehuset. ISS er døgnåpen.

Priser

 • ​Pasient, ledsager og pårørende: kr. 250,- per døgn
 • Barn (0-15 år): kr 100,- per døgn
Kun kontant betaling. Alle får kvittering.
 
Du kan ha rett til godtgjørelse for utgifter til overnatting i forbindelse med reise til eller fra behandling. Informasjon om dette finner du på helsenorge.no/rettigheter/pasientreiser eller ved å ringe 915 05  515. 

 

​Praktisk informasjon

 • Det er sengetøy på alle rom og håndklær på badet.
 • Ved lengre opphold kan vi bistå med klesvask.
 • Godt utstyrt kjøkken, som kan benyttes til selvhushold.
 • En tavle i gangen viser hvilke rom som er reservert.​
   

Brosjyre Rødkløverhuset Levanger​ (pdf) 

Parkering

Det er begrenset med parkeringsplasser ved sykehuset. Vi anbefaler derfor at besøkende reiser kollektivt. Buss stopper like ved hovedinngangen.

Kommer du med bil, er det parkeringsmuligheter på flere parkeringsplasser på sykehusområdet. For våre blodgivere er det gratis parkering på avsatte plasser. Alle øvrige plasser er betalingsplasser. Du kan betale kontant, med bankkort eller easy:park app på mobiltelefon. Informasjon om dette finner du på parkeringsautomatene.

Vi anbefaler ikke bruk av egen bil ved innleggelse, dagkirurgi eller annen poliklinisk operasjon. Behandling og medisinering kan føre til at bilkjøring må unngås.

Pasientreiser

Hovedregelen er at du får dekket reisen din med en standardsats per kilometer, uansett hvilket transportmiddel du har brukt. Reisen må være lenger enn ti kilometer hver vei, og koste mer enn lokal minstetakst med offentlig transport. For reiser over 300 kilometer dekkes utgifter tilsvarende billigste offentlige transport på strekningen, i stedet for standardsats per kilometer.

Hvis du ikke kan reise med offentlig transport, enten av helsemessige eller trafikale årsaker, kan du ha rett på rekvisisjon til tilrettelagt transport. Ta kontakt med ditt lokale pasientreisekontor på telefon 05515 om du har spørsmål om en tilrettelagt pasientreise.

Les mer om pasientreiser og søk om å få dekket reiseutgifter (helsenorge.no)

Røyking

​Det er ikke tillatt å røyke inne i sykehusbyggene. Du kan røyke på anviste steder i nærheten av hovedinngangen.

Ønsker du nikotintyggegummi eller nikotinplaster ved innleggelsen på sykehuset? Ta kontakt med personalet når du er kommet på avdelingen, så får du hjelp.

Sykehusapotek, Sykehuset Levanger

På sykehusapoteket får du kjøpt medisiner, sykepleieartikler og andre apotekvarer, og råd og veiledning om bruk av legemidler og utstyr. Sykehusapoteket ligger på bakkeplan til høyre fra hovedinngangen.​

For åpningstider og kontaktinformasjon, se sykehusapotekets hjemmeside

Sykehuskafeen Levanger

Av smittevernhensyn må vi begrense antall personer som er inne på sykehuset samtidig. Sykehuskafeen Levanger er nå kun åpen for deg som er

 • ansatt
 • pasient, samt eventuell eldsager som er helt nødvendig for at du skal få gjennomført din undersøkelse/behandling på sykehuset.

Vi har redusert antall bord og stoler, slik at det blir enklere å holde anbefalt avstand til hverandre. Sykehuskafeen kan ikke benyttes som ventesone - forlat kafeen når måltidet er over. Det er avmerket egne soner for ansatte og pasienter/ledsagere.

Vi ber om at du utfører håndhygiene når du går inn i sykehuskafeen og på veg ut. 

Sykehuskafeen ligger i sykehusets førsteetasje.

Åpningstider

Mandag til fredag: 07:30 - 17:00
Helg/helligdager: 09:00 - 15:00
 
Middag serveres fra klokka 12:00 alle dager.

Telefon

Bruk av mobiltelefon er tillatt på sykehuset. Vennligst sett mobilen på lydløs og ta hensyn til andre pasienter.

Ta kontakt med personalet dersom du ønsker å kjøpe telefonkort til bruk på våre telefoner.

Fant du det du lette etter?