HELSENORGE

Planlagt undersøkelse eller behandling under koronapandemien

Helse Nord-Trøndelag har fortsatt smittevernhensyn som har betydning for forhold knyttet til behandling og undersøkelse. 

Før

Har du luftveissymptomer -  ring oss

Har du nyoppståtte luftveissymptomer ønsker vi at du ringer oss for å avklare om/hvordan timen skal gjennomføres. Telefonnummeret finner du i innkallingsbrevet og på avdelingens nettside. Du kan også ringe sentralbordet på Sykehuset Levanger, tlf. 74 09 80 00 eller Sykehuset Namsos, tlf. 74 21 54 00

Ved tidlig beskjed bidrar du til å holde ventelistene nede. Tusen takk! 

Planlegg transport 

Kan du kjøre selv, eller bli kjørt til behandling, oppfordrer Pasientreiser deg til å gjøre det. Pasientreiser har, i forbindelse med koronapandemien, midlertidige endringer i refusjonsordningen for pasientreiser med bil. Ved innleggelse, dagkirurgi eller annen poliklinisk operasjon bør du imidlertid unngå at du selv er sjåfør, da behandling og medisinering kan føre til at bilkjøring må unngås.

Mistenker du at du har koronavirus, må du kontakte helsepersonell for veiledning til reisen din. 

Pasientreiser i Helse Nord-Trøndelag

Behov for ledsager?

Du kan ha med deg ledsager hvis det er nødvendig. 

Under

Oppmøtested

I innkallingsbrevet finner du opplysning om ditt oppmøtested. Vi ber deg merke deg hvilken inngang du skal benytte. 

Kart over sykehusområdet

Adgangskontroll

I adgangskontrollen vil du bli spurt om du har en avtale på sykehuset, blir bedt om å ivareta god håndhygiene og blir eventuelt veiledet om hvor du skal gå.

Informasjon til gravide

Informasjon til besøkende

Håndhygiene

Desinfiser hendene dine før du kommer til adgangskontrollen ved sykehuset. Bruk nok sprit og desinfiser i minst 20 sekunder.  

Vi oppfordrer til hyppig håndhygiene under hele oppholdet i sykehuset, særlig etter toalettbesøk og etter at du har berørt felles kontaktpunkt som dørhåndtak, heisknapper, gelendre etc., og alltid før inntak av mat og drikke.

Illustrasjon av desinfisering av hender. Grafikk.

Tilsett en god slump hånddesinfeksjonsmiddel i en hånd. Fordel middelet på alle overflater på begge hender, inkludert håndleddene. Når hendene er tørre, er de rene. Illustrasjon: TegnehanneEtter

Søk om å få dekke reiseutgifter

Du kan ha krav på å få dekket dine reiseutgifter og eventuelt tapt arbeidsfortjeneste for ledsager. Søk om dette ved å sende inn reiseregning via helsenorge.no.

Søk om reisedekning (helsenorge.no)

Kontaktinformasjon

Relaterte nyheter

Fant du det du lette etter?