HELSENORGE

Direktør Flaat fikk pasient- og brukerpris

Pasient- og brukerombudet i Nord-Trøndelag delte torsdag ut prisen til vinneren av Pasient- og brukertilfredshetsprisen 2015. For femte gang ble den høythengde prisen delt. Direktør Arne Flaat i Helse Nord-Trøndelag ble juryens valg.

Pasient- og brukerombud Kjell J. Vang (høyre) delte torsdag ut Pasient- og brukertilfredshetsprisen for 2015 til Arne Flaat.
Pasient- og brukerombud Kjell J. Vang (høyre) delte torsdag ut Pasient- og brukertilfredshetsprisen for 2015 til Arne Flaat.

Ombud Kjell J. Vang dukket opp utenfor programmet på Helse Nord-Trøndelags årlige lederkonferanse. I en fullsatt konferansesal på Stiklestad, ble toppsjef Arne Flaat både overrasket og rørt.

Prisen henger høyt, og er siden den ble innstiftet delt ut fire ganger tidligere. Det er pasienter og brukere som kommer med forslag på kandidater.

- Denne gangen er prisvinneren en person som har utmerket seg på mange vis, av og til til frustrasjon, innimellom til stor tilfredshet. Det har tidvis blåst rundt vedkommende, sa blant annet ombud Kjell J. Wang da han leste opp begrunnelsen for valget av årets prisvinner, og understrekte at sykehusdirektøren alltid har hatt pasientene og brukerne øverst på sin prioriterings- og fokusliste.

- Vi har hørt pasienter, nesten i en slags forbauselse og undring, fortelle om sin kontakt med prisvinneren. De har blitt møtt med åpen dør og interesse, de har blitt hørt og de har blitt tatt på alvor. Andre forteller at prisvinneren har kommet inn og slått av en prat ved sykehussenga, og noen har til og med fortalt at prisvinneren seinere har ringt og spurt om hvordan det går, fortalte Vang før han avslørte at Arne Flaat ble tildelt pasient- og brukerprisen.

I tillegg til diplom og blomster, fikk prisvinneren overrakt et maleri av Levanger-kunstneren Kirsten Marschhäusser med tittelen "Sterk aleine".

Les mer om tildelingen i Namdalsavisa og Trønder-Avisa.