2017

Nyheter
 • 21.12.2017
  Sykehuset Levanger og Sykehuset Namsos tilbyr praksis og sommerjobb

  Jul og sommerjobb hører kanskje ikke helt sammen, men begge våre sykehus har nå lyst ledig en rekke ferievikariater for sommeren 2018. Studenter og ferdig utdannet helsepersonell kan søke.

 • Lise Tuset Gustad, Anne Kristin Melby og Petter Tinbod Eggen viser kontrakten for deltakelse i pilotprosjektet.
  15.12.2017
  Leder an i kampen mot blodforgiftning

  Medisinsk avdeling på Sykehuset Levanger har i flere år forsket på forebygging og tidlig identifisering av blodforgiftning. Nå blir de del av et nasjonalt pilotprosjekt.

 • 14.12.2017
  Hvordan skal framtidas sykehus være?

  Helseminister Bent Høie har gitt oss i oppdrag å lage en plan for framtida. Hvordan skal vi utvikle pasientens helsetjeneste fram mot 2035? Si din mening om hvordan sykehustilbudet i Nordre Trøndelag skal være.

 • Ungdomsrådet i HNT
  06.12.2017
  HNT har fått ungdomsråd

  Styret i Helse Nord-Trøndelag vedtok i møte den 6. mars å opprette ungdomsråd. Rådet er etablert, og har nylig hatt sitt første møte.

 • 23.11.2017
  Tilbyr hjertekurs ved Sykehuset Namsos

  Kardiologiske sykepleiere ved Sykehuset Namsos inviterer til hjertekurs i februar 2018. Over to dager undervises hjertesyke hvordan det er mulig å forebygge ytterligere sykdom.

 • Fysioterapeut og forsker, Marit Danielsen. Foto.
  17.11.2017
  Forskning fra Levanger vekker internasjonal interesse

  Fysioterapeut og forsker Marit Danielsen har gjennom 15 år utviklet et skjema for kartlegging av problematisk trening hos pasienter med spiseforstyrrelser. Det har fanget interesse fra flere kontinenter.

 • Håvard Dae\len, Foto.
  06.11.2017
  Overlege vant nasjonal forskningspris

  Forsker og overlege Håvard Dalen er tildelt Norsk Cardiologisk Selskaps forskningspris for 2017.

 • Sykepleier Ingebjørg Roen Bye snakker med sykepleier Kristin Nøstvold via videokommunikasjon. Foto.
  03.11.2017
  Videokommunikasjon kan gi bedre oppfølging av kreftsyke

  Videokommunikasjon innen kreftsykepleie er allerede testet ut i kommunehelsetjenesten. Nå tas løsningen inn i kreftpoliklinikkene i Helse Nord-Trøndelag.

 • Forskningssjef Bodil Landstad. Foto.
  02.11.2017
  Jubler for rekordtildeling

  1. november ble tildelingen av regionale forskningsmidler vedtatt. Over 50 millioner kroner går til prosjekter med tilknytning til Helse Nord-Trøndelag.

 • Overlege i pediatri, Angelique Tiarks holder foredrag foran en full sal på HUNT Forskningssenter. Foto.
  08.10.2017
  Fullsatt sal for mager med plager

  Det ble fullsatt sal da Helse Nord-Trøndelag i samarbeid med HUNT Forskningssenter avsluttet Forskningsdagene med seminaret «Mager med plager».

 • HUNT4-ansatte jobber med testutstyr til en tredemølle. Foto.
  02.10.2017
  HUNT4 inntar Sykehuset Levanger

  3. oktober starter Kondisjonsprosjektet i HUNT4. Ved å tilby testlokaler på Sykehuset Levanger ønsker forskningssjef Bodil Landstad et styrket samarbeid og aktivt forskningsmiljø.

 • Kokkelærlingene Marthe Kristin Olson (t.v.), Johannes Bakkan Brenne og Hege Leinum. Foto.
  28.09.2017
  Lærlingene viste verdien av kortreist mat

  Forskningsdagene handler ikke bare om næring i form av kunnskap. I kantina på Sykehuset Levanger viste kokkelærlingene Johannes, Hege og Marthe Kristin frem verdien av kortreist mat fra Trøndelag.

 • Forskningssjef Bodil Landstad (t.v.) og seksjonsleder for kjøkken, Merethe Aalberg Veie. Foto.
  26.09.2017
  Setter forskning på menyen

  Både kokker, lærlinger, forskere og leger settes i sving for å servere årets program under Forskningsdagene.

 • Nina Vibeche Skei. Foto.
  21.09.2017
  Sikret topplassering under internasjonal forskningskonferanse

  Anestesioverlege ved Sykehuset Levanger, Nina Vibeche Skei, ble plukket ut som finalist blant 162 innsendte forskningsbidrag.

 • 01.09.2017
  15 år med fysikalsk medisin og rehabilitering

  Avdelingens jubileum ble markert med fagdag og åpent hus i avdelingen. Tidligere kombinertløper Thorbjørn Brandt satte sterkt preg på dagen da han delte sine erfaringer som pasient i rehabilitering.

 • Brukerundersøkelser psykisk helsevern og rus
  14.08.2017
  Brukerundersøkelser i psykisk helsevern og rus

  I løpet av de siste 2,5 årene har over 1550 brukere av Helse Nord-Trøndelags tilbud innen psykisk helsevern og rus deltatt i en brukerundersøkelse. Sju av ti brukere sier at de har hatt stort utbytte av behandlingen.

 • 25.07.2017
  HNT har ledig tre utfordrende lederstillinger

  Helseforetaket søker etter tre nye ledere. CFO/økonomisjef, utviklingssjef og IT-leder. Sykehusene i Levanger og Namsos har noe over 3 000 ansatte, og er en av regionens største og viktigste organisasjoner. Har du ambisjoner som leder, anbe...

 • Hender danner hjerter på gravid mage. Foto.
  11.07.2017
  Nytt skjema ved henvisning til svangerskapsoppfølging

  Skjemaet "Henvisning til svangerskapsoppfølging" anbefales benyttet som vedlegg til helsekort for gravide.

 • 26.06.2017
  Et kort liv som ga mening

  Etter å ha opplevd ro og verdighet i forbindelse med sorgen over sønnens korte liv, ville Erik og Yaasmin gi en gave til bruk for også andre nordtrøndere i en vanskelig situasjon.

 • 14.06.2017
  Første helsefagarbeider har bestått fagprøven

  HNTs aller første helsefagarbeider, Annette Småvollan Johansen, har bestått fagprøven i dag! Hun har hatt lærlingetiden sin på Barne- og ungdomsposten, Sykehuset Levanger.

 • 31.05.2017
  -Bare et lite ord som «hei» betyr så mye!

  KLPs arbeidsgledepris for 2017 ble tidligere i år tildelt Gyn-/fødeavdelingen ved Sykehuset Levanger, og i går ble premien overrakt. Den besto av velfortjent heder og en fengende konsert med Hanne Sørvaag, kjent fra Hver gang vi møtes.

 • 03.05.2017
  Nevrologisk avdeling markerer 50-årsjubileum

  Takket være driftige ansatte ved Sykehuset Namsos ble det i 1967 etablert en egen nevrologisk avdeling. Torsdag 4. og fredag 5. mai markerer Helse Nord-Trøndelag sitt 50-årsjubileum med forelesingskveld og åpen dag på sykehuset i Namsos.

 • 20.04.2017
  Kombinasjonsbygget ved Sykehuset Levanger er åpnet

  Mange får glede av det nye kombinasjonsbygget. Nå har Sykehuset Levanger fått sin etterlengtede helikopterlandingsplass, fire kommuner samarbeider om legevakt, og Hemit og Ambulansetjenesten har fått nye lokaler her.

 • 29.03.2017
  Gyn- fødeavdelingen på Sykehuset Levanger vinner KLPs «Arbeidsgledeprisen»

  Målet med KLPs Arbeidsgledepris er å fremme yrkesstolthet og arbeidsglede som bidrar til helsefremmende arbeidsplasser rundt om i landet. Premien er en konsert med Hanne Sørvaag for de ansatte på arbeidsplassen deres.

 • 23.03.2017
  Nasjonal kvalitetspris tildelt Stopp Sepsis Sykepleier-prosjektet

  Norsk forum for kvalitet i helsetjenesten har gjennom 25 år jobbet nasjonalt for å prioritere forbedringsarbeid. Torsdag delte de ut den høythengende Kvalitetsprisen 2017 til sepsis-prosjektet ved Sykehuset Levanger.

 • 20.03.2017
  Statsråden testet akuttberedskapen og sykehusmaten

  Helse- og omsorgsminister Bent Høie besøkte Levanger, Inderøy, Steinkjer og Namsos mandag 20. mars. Rundturen ble avsluttet med traumeøvelse, pasientorientert organisering og test av sykehusmaten.

 • 20.03.2017
  Første spadetak for Psykiatriløftet

  Helse- og omsorgsminister Bent Høie har i dag signert «grunnsteinen» og tatt første spadetak for det nye psykiatribygget på Sykehuset Levanger og med det Psykiatriløftet.

 • 17.03.2017
  Helse- og omsorgsminsteren til Levanger og Namsos

  Statsråd Bent Høie gjester Sykehuset Levanger og Sykehuset Namsos mandag 20. mars. I Levanger markerer han byggestart for Psykiatriløftet, og i Namsos skal han se på akuttberedskap ved et mellomstort lokalsykehus.

 • 16.03.2017
  Helse Nord-Trøndelag får medisinstudium

  Fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU besluttet i sitt fakultetstyre 15. mars å opprette desentralisert legestudium lagt til Helse Nord-Trøndelag.

 • Mange deltakere i konferansesalen.
  03.03.2017
  - Pasienten er viktigst

  Spesialisthelsetjenesten og kommunene i Nord-Trøndelag har samarbeidsavtaler på 12 områder, der IKT er et av dem. For å sikre god samhandling rundt pasienten, ble det 2. mars arrangert fagdag på området.

 • 31.01.2017
  Arbeidsmiljørprisen 2016 til fellesposten H4 Sykehuset Namsos

  I forbindelse med Helse Nord-Trøndelags årlige ledersamling, ble Arbeidsmiljøprisen 2016 delt ut. Fellesposten H4 Medisinsk klinikk, Sykehuset Namsos ved avdelingsleder Kari Sund Larsen, stakk av med den gjeve prisen.

 • Avdelingsoverlege Knut Erik Moen Aune. Foto.
  16.01.2017
  - Bruk nettsidene til å forberede deg

  – En velinformert pasient opplever større trygghet og mestring. Bruk nettsidene til sykehuset for å forberede deg før du skal til behandling, oppfordrer sykehuslege.

 • Collage av forsiden til nettstedene i Helse Midt.
  12.01.2017
  Nyttig dom over nye nettsider

  «Dette var oversiktlig!» Tilbakemeldingene fra pasienter som har brukertestet sykehusenes nettsider er positive. Men det var også noen læringspunkter for oss som vil gjøre opplevelsen på nett enda bedre.

 • Stillbilde fra animasjonsfilm som informerer om nye nettsider for spesialisthelsetjenesten.
  09.01.2017
  Pasientens helsetjeneste på nett

  Da de offentlige sykehusene i Norge skulle lage nye nettsider, lyttet vi til den aller viktigste stemmen: pasientens. Det pasientene sa, bestemte hvordan nettsidene skulle bli.

Fant du det du lette etter?