HELSENORGE

15 år med fysikalsk medisin og rehabilitering

Avdelingens jubileum ble markert med fagdag og åpent hus i avdelingen. Tidligere kombinertløper Thorbjørn Brandt satte sterkt preg på dagen da han delte sine erfaringer som pasient i rehabilitering.
Tidligere avdelingsoverlege Dagfinn Thorsvik, avdelingsleder Nancy Haugan og mestringsveileder Thorbjørn Brandt

Thorbjørn var et av våre aller største talenter i kombinertsporten, da han i 2009 falt stygt i hoppbakken. Han falt med det fra mål som OL-gull og nye VM-gull. Etter fallet og uker i koma ble livet ble snudd brutalt opp-ned, og nye mål måtte settes. Nå måtte han strekke seg etter det å kunne stå og tisse, og å sitte oppreist i en stol et par ganger om dagen.


- Da jeg endelig nådde disse målene, var det like stort som det var den gangen jeg vant VM-gull. Det ga en herlig følelse av mestring og glede! Nå er det veien som er målet.
I dag er Thorbjørn Brandt ansatt som mestringsveileder ved Avdeling for ervervet hjerneskade på Lian ved St. Olavs Hospital.

Thorbjørn Brandt delte sin sterke historie om veien tilbake etter fall i hoppbakken.
Thorbjørn Brandt delte sin sterke historie om veien tilbake etter fall i hoppbakken.


Dagfinn Thorsvik var for 15 år siden avdelingsoverlege og sentral i etableringen av avdelingen.


-Rehabilitering handler ikke så mye om medikamenter og utstyr. Det handler om det som skjer inne i hodet til pasienten, om tankene og innstillingen. Dette er Thorbjørn et godt og sterkt eksempel på, sa Thorsvik.


Avdelingsleder Nancy Haugan sa at brukerstemmen er uvurderlig og et viktig supplement til det medisinsk-faglige for å gi pasienten et fullverdig tilbud.


Faglig program for dagen