HELSENORGE

Et kort liv som ga mening

Etter å ha opplevd ro og verdighet i forbindelse med sorgen over sønnens korte liv, ville Erik og Yaasmin gi en gave til bruk for også andre nordtrøndere i en vanskelig situasjon.
Erik Jensen overrekker kjølematta til Marianne Mathisen, jordmor Ellen Paulsen, sykepleier Randi Aakervik, jordmor Kirsti Aune og sykepleier Maja Nordseth. 

I november 2016 fikk Erik Jensen fra Steinkjer en telefon fra kona Yaasmin, som da befant seg i Washington. Hun var fem måneder inn i svangerskapet med deres første felles barn, og var på vei til sykehus med magesmerter. Fødselen var i gang, sønnen Aksel ble født, men gikk bort etter bare få timer.


Erik strevde med å få flybillett, slik at han kunne få møte familien så fort som mulig. Det var ikke lett, det tok to døgn fra sønnen ble født til de var samlet. Nå ønsket han seg litt tid sammen med sønnen, som akkurat hadde kommet inn i livene deres og måtte forlate det like fort. Det første møtet ble også et farvel. En avskjed med ro og verdighet som ble mulig gjennom en kjølematte lagt i sønnens seng, slik at han kunne være i rommet med Erik og Yaasmin.


I etterkant av den vonde hendelsen ville Erik og Yaasmin gjøre noe positivt i sønnen Aksels navn. Derfor startet de opp en donasjonsside på nettet, og allerede etter et halvt år har de samlet inn så mye penger at de gir bort en kjølematte til Sykehuset Levanger – og en tilsvarende ved et offentlig barnesykehus i Washington.


-Sykehuset Levanger er lokalsykehuset vårt i Norge, jeg er selv født her, og jeg kjenner ikke til at andre sykehus i Norge har en kjølematte som den vi gir bort i dag, sier Erik Jensen. Han og kona vil at flere skal få mulighet til å kjenne på den samme roen og verdigheten som dem i denne vonde situasjonen, samtidig som de ønsker å bidra til åpenhet rundt for tidlig-fødsler og dødfødsler.

-Avdelingen er veldig glad og takknemlig for denne gaven, som vi håper vi ikke får bruk for. Erfaring tilsier at det vil vi nok, og da vil denne gaven bidra til en økt kvalitet på tilbudet vi gir til våre pasienter, sier avdelingsleder Marianne Mathisen.

Kjølematta CuddleCot
Kjølematta CuddleCot