HELSENORGE

Kombinasjonsbygget ved Sykehuset Levanger er åpnet

Mange får glede av det nye kombinasjonsbygget. Nå har Sykehuset Levanger fått sin etterlengtede helikopterlandingsplass, fire kommuner samarbeider om legevakt, og Hemit og Ambulansetjenesten har fått nye lokaler her.
Direktør Torbjørn Aas og ordfører i Levanger, Robert Svarva på det nye helikopterdekket under åpningen av Kombinasjonsbygget

I dag ble bygget offisielt åpnet, med taler, underholdning og kakefest i den nye ambulansegarasjen. Totalt har eiere og leietakere 2800 kvadratmeter golvflate til sine respektive aktiviteter. Ordfører i Levanger og eier av bygget, Robert Svarva sa at bygget representerer noe strategisk viktig for hele regionen.


 -Bygget kombinerer viktige funksjoner, og det har stor betydning for alle innbyggerne i Inderøy, Verdal, Levanger og Frosta som har sine andeler i den kommunale legevaktordningen. Vi har hatt et godt samarbeid med kommunene og Helse Nord-Trøndelag om bygget. Vi må jobbe i lag for å få til ting, sa ordfører Svarva.

Fra åpningsseremonien i ambulansegarasjen i det nye kombinasjonsbygget
Fra åpningsseremonien i ambulansegarasjen i det nye kombinasjonsbygget

Pasientene og befolkningen fikk en spesiell gratulasjon fra Torbjørn Aas, direktør i Helse Nord-Trøndelag.


 -Det er pasientene som skal kjenne på nytten av Kombinasjonsbygget. Men vi er også glade for satsningen for å få bedre og flere helsetjenester til denne delen av Nord-Trøndelag. Nå er Sykehuset Levanger mer attraktivt også på det akuttmedisinske området.


Mest synlig på utsiden er landingsplassen for helikopter. Planene for å få et helikopterdekke i nær tilknytning til Sykehuset Levanger ble skissert tilbake i 2011, og den gang med Arne Flaat som sykehusdirektør.


 -Akuttfunksjonene var utsatt uten «luft,» og selv om det var dristig kostnadsmessig var det viktig å få på plass helikopterlandingsplass for Helse Nord-Trøndelag og for å bevare lokalsykehusfunksjonen på Levanger, sa Arne Flaat i sin hilsen.

 

Helikopterlanding Sykehuset Levanger
Helikopterlanding Sykehuset Levanger

Et ambulansehelikopter gjorde en landing uten pasient på dekket som en del av markeringen.