HELSENORGE

Sikret topplassering under internasjonal forskningskonferanse

Anestesioverlege ved Sykehuset Levanger, Nina Vibeche Skei, ble plukket ut som finalist blant 162 innsendte forskningsbidrag. 

Nina Vibeche Skei. Foto.
Nina Vibeche Skei tok andreplass i konkurransen om beste abstract under SSAI-konferansen i Malmö. Foto: HNT

Konkurransen, som har som mål å kåre beste «abstract» for et forskningsprosjekt, ble avholdt i regi av SSAI (The Scandinavian Society of Anaesthesiology and Intensive Care Medicine) under deres årlige konferanse i Malmö 6. – 8. september. En abstract er et kort sammendrag av et forskningsprosjekt en har utført, og brukes for å formidle resultatet videre til et publikum. 

Hele 162 bidrag ble sendt inn til konkurransen, hvor Skei, som har utført forskningsprosjektet sammen med Grethe Heitmann ved Sykehuset Østfold, ble valgt ut til å være blant de fem beste. 

De ble dermed bedt inn til å delta i den årlige konferansen i Malmö, hvor de fem finalistene presenterte sin abstract for publikum. Her endte Skei og Heitmanns abstract til slutt opp med en andreplass, og et premiebeløp på 15.000 kroner.

(Saken fortsetter under bildet)

Grethe Heitmann og Nina Vibeche Skei presenterer sitt forskningsprosjekt under SSAI-konferansen.
Grethe Heitmann og Nina Vibeche Skei presenterer sitt forskningsprosjekt under SSAI-konferansen.

– Dette er en anerkjennelse for sykehuset, og for klinisk forskning. Det viser at det kan kjøres prosjekter på små sykehus også, og her har vi fått til et samarbeidsprosjekt med Sykehuset Østfold som er veldig givende, sier Skei. 

I forskningsprosjektet har Skei og Heitmann sammenlignet to ulike spinalnåler, G25 og G27. Nålene blir brukt i forbindelse med fødsler og keisersnitt, og har ulike diameter på åpningene. 

Målet med prosjektet var å se om diameter betydde noe for anestesilegen, både når det gjaldt antall forsøk fra legen på å sette sprøyten, og tiden det tar å utføre. Konklusjonen ble at leger som har mindre enn tre års erfaring bør bruke en tykkere nål. 

– Vår konklusjon er at det beste for pasienten og legen, er å bruke den tykkeste nålen om legen har lite erfaring, sier Skei. 

SSAI har som mål å koble sammen forskning og klinisk praksis innen anestesiologi og intensivbehandling, og pengepremien på 15.000 kroner skal derfor benyttes til videre forskning. Skei sier pengene vil bli brukt til et hospiteringsprosjekt hos en klinikk i Brasil mot slutten av året.