2020

Nyheter
 • 15.06.2020
  Informasjon til gravide

  Føde- og barselavdelingene på Sykehuset Levanger og Sykehuset Namsos åpner nå opp for at ledsager kan være med på rutineultralydkontroll.

 • Lise Tuset Gustad og Lise Husby Høvik. Foto
  02.06.2020
  Forsker for styrket pasientsikkerhet

  De fleste pasienter ved norske sykehus får rutinemessig ett eller flere perifere venekatetre (PVK). Et forskningssamarbeid mellom Helse Nord-Trøndelag og St. Olavs hospital skal sørge for en best mulig praksis for pasientene.

 • Oluf Dimitri Røe. Foto
  29.05.2020
  Enkel blodtest kan gi kreftgjennombrudd

  Trønderske kreftforskere har identifisert blodmolekyler som kan gjøre det mulig å diagnostisere lungekreft på et langt tidligere tidspunkt enn før.

 • 29.05.2020
  Søker kondisjonssvar for revmatikere

  Forsker og revmatolog i Helse Nord-Trøndelag, Marthe Halsan Liff, vil finne ut om økt kondisjon kan gi bedre livskvalitet og redusert dødelighet blant personer som rammes av revmatisk sykdom.

 • Koronavirus. Grafikk.
  28.05.2020
  Helse Nord-Trøndelag følger anbefalingene og justerer besøksreglene

  Det innebærer ikke at det er fritt fram for besøk i sykehusene. Pandemien er ikke over og smitteverntiltakene med blant annet besøkskontroll videreføres.

 • Medisinsk fagsjef i HNT, Paul Georg Skogen. Foto
  27.05.2020
  Hjelp oss å hindre smitte av covid-19

  Selv om sykehusene i Helse Nord-Trøndelag nå åpner opp for flere planlagte behandlinger er det avgjørende at vi fortsetter med strenge smitteverntiltak.

 • Trine Sagvold Haugan og Helle Skrataas. Foto
  26.05.2020
  Laget ny vei gjennom lukkede dører

  Koronapandemien har ført til innleggelser ved intensivavdelinger over hele landet. Med pasienter og pårørende adskilt fant intensivsykepleierne Trine Sagvold Haugan og Helle Skrataas en ny måte å bringe dem sammen på.

 • Linda Gjøra. Foto
  25.05.2020
  Forsker for styrket demenstilbud

  Gjennom doktorgradsarbeidet sitt ønsker spesialergoterapeut Linda Gjøra å finne ut hvor mange i befolkningen som har demens, og hvem som er mest utsatt. Det skal bidra til et styrket pasienttilbud, både på kort og lang sikt.

 • Grethe Johansen, Håkon Mortensen Gullsvåg og Brit Indal står sammen med utstyr for talegjenkjenning. Foto
  06.05.2020
  Gir sekretær-hjelp til bygging av talegjenkjenningsprofil

  Ved hjelp av assistert talegjenkjenning kan leger og behandlere få hjelp til å bygge en god talegjenkjenningsprofil. Det kan effektivisere pasientdokumentasjonen, og gi mer tid til pasientene.

 • 23.04.2020
  Gjennomgått koronainfeksjon?

  Blodbanken ønsker kontakt med givere som har gjennomgått COVID-19 (koronainfeksjon).

 • 12.04.2020
  AMK Nord-Trøndelag første sertifiserte sentral i Midt-Norge

  AMK Nord-Trøndelag er nå sertifisert i henhold til ISO 9001, som den første sentralen i Midt-Norge. Revisjonen ble gjennomført uten fysiske møter på grunn av koronakrisen.

 • 01.04.2020
  Norsk pandemiregister opprettet og i drift fra 31.mars

  Det er opprettet et eget medisinsk kvalitetsregister for å kunne følge forløpet av pasienter med covid-19 i norske sykehus.

 • Espen Ruud Sollien, Aina-Elin Aunan og Atilla Haugen står sammen foran sykehusinngangen. Foto
  27.03.2020
  3D-printer smittevernsutstyr til helsesektoren

  For å bidra med smittevernsutstyr til helsesektoren har gründer Atilla Haugen tatt 3D-printeren i bruk. Fredag leverte han de første visirene til helseforetaket, som nå skal testes ut av smittevernsavdelingen.

 • Nina Vibeche Skei. Foto
  19.03.2020
  Vil teste legemiddel mot corona-viruset

  Verdens Helseorganisasjon (WHO) ønsker å finne eksisterende legemidler som kan ha en effekt mot Covid 19-viruset. Helse Nord-Trøndelag vil nå delta i en nasjonal studie for å bidra i forskningen.

 • Stengte dører. Foto.
  15.03.2020
  Strengere besøksrestriksjoner

  Det innføres strengere besøksrestriksjoner med adgangskontroll ved hovedinngangene mandag 16.3. Sykehusene blir nattestengt fra kveld 15.3.

 • Hus med lukket dør og lukkede vinduer. Foto.
  13.03.2020
  Karantene og isolasjon

  Hvem skal holde seg hjemme og hva innebærer det? Hva er forskjellen på hjemmeisolering og hjemmekarantene? Skal jeg sitte i karantene dersom den jeg bor sammen med sitter i karantene?

 • Blodgiver. Foto.
  11.03.2020
  Karantene for blodgivere i forbindelse med koronavirus

  Blodbankene ved Sykehuset Namsos og Sykehuset Levanger har 2 ukers karantene for blodgivere som har reist til eller vært i kontakt med reisende til områder med pågående spredning av koronavirus.

 • 09.03.2020
  Ikke håndhilse eller klemme

  God håndhygiene er viktig for å begrense smitte. I tillegg til grundig og ofte håndvask, råder Helse Nord-Trøndelag spesielt ansatte og andre i sykehusene om ikke å håndhilse eller klemme når de treffer noen.

 • Petter Tinbod Eggen, Nina Vibeche Skei, Inger-Lise Bangstad og Malvin Torsvik står sammen og snakker ved en pasientseng. Foto
  06.03.2020
  Sprer kunnskap om sepsis med e-læring

  Kunnskap om sepsis kan gi raskere behandling, og bidra til å redde flere liv. Et nytt e-læringsprogram fra Helse Nord-Trøndelag, Nord universitet og St. Olavs hospital skal spre lærdom om sykdommen blant helsepersonell.

 • 03.03.2020
  Viktig melding til publikum

  Helse Nord-Trøndelag følger nasjonale råd og ber om at innbyggere som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus ikke oppsøker sykehusene.

 • Anders Hynne sitter på en operasjonsseng og ser i kamera. Foto
  02.03.2020
  Vil forhindre beinbrudd med ny HUNT-forskning

  Lege og forsker Anders Hynne vil bruke HUNT-data for å finne sammenhenger mellom kronisk sykdom og beinhelse. Målet er å forebygge bruddskader, og finne nye måter å styrke skjelettet på.

 • 28.02.2020
  Feiret innovasjonskraften med fremtidsrettet blikk

  50 av HNTs innovatører samlet seg til seminar på Dampsaga i Steinkjer. På programmet sto utveksling av kunnskap og erfaringer, og den første utdelingen av innovasjonspris og forbedringspris i HNT.

 • Therese Troset Engan, Bodil Landstadm, Åse Mette Haldorsen og Hilde KjeldstadBerg står sammen foran en forsamling. Foto.
  06.02.2020
  Sparket i gang innovativ EU-satsing

  Med VälTel 2.0 skal norsk-svensk innovasjonssamarbeid føre til en enda bedre helsetjeneste for befolkningen. Både i helseforetak, kommuner og næringsliv.

 • 05.02.2020
  Søker nye svar om sarkoidose

  Sykdommen kan angripe mange organer i kroppen, og forekommer ofte i yngre aldersgrupper. Nå vil en forskergruppe fra Helse Nord-Trøndelag finne nye svar om den gåtefulle sykdommen sarkoidose.

 • Bilde av Dalen, Wiseth, Sandvik og Østvik med blomster etter tildeling av CAG. Foto
  30.01.2020
  Styrker helsetjenesten med nysatsingen CAG

  Tett regionalt samarbeid om forskning, innovasjon, undervisning og kompetanseutvikling. Det er målet når Helse Nord-Trøndelag skal bidra som samarbeidspartner i to ulike Clinical Academic Groups (CAG).

 • deltakere fra protokollskolen i 2019 står sammen og smiler til kamera. Foto
  29.01.2020
  Lærer å bli helseforskere på Protokollskolen

  Som deltakere på Protokollskolen lærer helsepersonell hvordan en planlegger og gjennomfører et forskningsprosjekt. Det skal stake veien for nye doktorgrader, og publisering av vitenskapelige artikler.

 • Flere helsearbeidere står rundt en person som holder et brett med mat. Foto
  23.01.2020
  Styrker pasientbehandlingen med satsing på ernæring

  Med innovasjonsprosjektet MATerVITALT skal pasientenes ernæringsinformasjon tas fra papir til skjerm. Det skal frigjøre arbeidstid, redusere sykdomsrelatert underernæring og bidra til enda bedre pasientbehandling.

 • En mann står med ryggent il kamera, med en liten, hvit sensor plassert bak øret. Foto
  10.01.2020
  Tester sensorteknologi for å bedre pasientsikkerheten

  Manuelle målinger på pasienter kan ta opp mye av arbeidsdagen til helsepersonell. Nå skal Helse Nord-Trøndelag teste om en ny sensorteknologi kan styrke pasientsikkerheten, og frigjøre arbeidstid til mer pasientbehandling.

 • 03.01.2020
  Tor Åm ansatt som adm. direktør

  Styret i Helse Nord-Trøndelag har i dag ansatt Tor Åm som ny adm. direktør i helseforetaket. Åm har vært konstituert i stillingen siden 18. oktober i fjor. Han tiltrer som fast ansatt direktør med umiddelbar virkning.

Fant du det du lette etter?