Overlege i gastroenterologi, Ignacio Catalan Serra, er tatt inn som medlem i organisasjonen United European Gastroenterology (UEG). Der skal han bidra med nettbasert undervisning for spesialister i Europa.
Smittetrykket i Trøndelag og gamle Nord-Trøndelag er økende. Derfor er nødvendig å minne om besøksrestriksjonene vi har ved våre sykehus. Det er overmåte viktig å gjøre det vi kan i fellesskap for å unngå ytterligere spredning, og Helse Nor...
På grunn av smitteøkningen i søndre del av vår helseregion anbefaler Helse Nord-Trøndelag sine ansatte ved Sykehuset Levanger, DPS Stjørdal og DMS Værnesregionen - å følge lokale tiltak innført i Levanger og Stjørdal kommuner.
Etter avtale mellom Ortopedisk avdeling og Fysikalsk medisinsk poliklinikk ved Sykehuset Levanger, gjelder ny organisering fra 1. januar 2021.
Hvordan kan du unngå sykdom og opprettholde et aktivt liv når du blir eldre? Det har psykologspesialist Ingunn Bosnes skrevet doktorgrad om, og funnet to særlig viktige grep du bør ta for å holde deg frisk.
Overlege ved Avdeling for anestesi- og intensivmedisin, Nina Vibeche Skei, skal undersøke langtidseffektene hos de som får infeksjon av covid-19. Forskningen har fått støtte av Samarbeidsorganet i en målrettet satsing for bedre kunnskap om viruset.
På vegne av Helse Midt-Norge RHF er det i 2021 Helse Nord-Trøndelag HF som arrangerer Regional forskningskonferanse. Konferansen vil foregå 20. og 21. oktober.
En ny rapport presentert av helse- og omsorgsminister Bent Høie og mat- og landsbruksminister Olaug Bollestad viser at det er 25 prosent flere med demens i Norge enn tidligere antatt. Bak studien står flere forskere fra HNT.
Gjennom sepsisregisteret i Helse Nord-Trøndelag bidrar pasienter til ny kunnskap og bedre behandling. Daglig leder for registeret, Nina Vibeche Skei, sier det har gitt flere, konkrete gevinster.
Myelomatose (blodkreft) og Alzheimers blir tema for høstens to nyutnevnte Clinical Academic Groups. Det kan gi flere gevinster for både ansatte og pasienter i Helse Nord-Trøndelag.
Jordmor ved Sykehuset Levanger, Heidi Linn Sandsæter, var blant de utvalgte som fikk tildelt doktorgradsstipend fra Samarbeidsorganet for 2021. Nå skal hun forske på belastende oppveksterfaringer blant gravide kvinner med fedme.
Gjennom doktorgradsarbeidet sitt har psykologspesialist Åse Gresseth Bjørseth sett på samhandlingen mellom foreldre og barn. Målet er å bygge gode relasjoner, og forhindre utviklingen av atferdsvansker.
Barneleddgikt (JIA) er en kronisk sykdom som fører til både smerter og utmattelse. Barnelege Ellen Dalen Arnstad håper funn fra hennes nye doktorgrad skal bidra til bedre behandling og oppfølging av pasientene.
For å stimulere til økt forskningsaktivitet og vitenskapelig publisering lyser Helse Nord-Trøndelag årlig ut interne forskningsmidler. Her kan du se hvem som er tildelt midler for 2021.
«Still hjerne dumme spørsmål» var navnet på Forskningsdagene-arrangementet på Levanger bibliotek. Men spørsmålene ga både panel og publikum hjernetrim.
Immunterapi hjelper immunsystemet med å gjenkjenne og drepe egne kreftceller. Sykehuset Levanger er blant de første sykehusene som har brukt behandlingsmetoden mot en sjelden type blærekreft, til vellykkede resultater.
Som del av Forskningsdagene 2020 ble det denne uken arrangert forskningsshow på Magneten kjøpesenter. På programmet sto både forskning, fortryllelse og hypnose.
I forbindelse med Forskningsdagene 2020 ble det denne uken arrangert egen fagdag for forskning og fagutvikling på Sykehuset Namsos. Det skal bidra til ny inspirasjon og nye forskningsprosjekter.
Kirurgisk dagenhet ved Sykehuset Levanger åpnet denne uken dørene til sine nye lokaler. De skal bidra til økt behandlingskvalitet, økt effektivitet og økt trivsel blant de ansatte.
Hjernen er tema for Forskningsdagene 2020. Dette er HNTs program for festivalen.
Styret i Helse Nord-Trøndelag har møte mandag 14.september kl. 10:00. På grunn av koronasituasjonen, og fortsatt behov for et strengt smittevernregime - blir styremøtet overført direkte som livestream.
Gjennom et nytt bokprosjekt har initiativtagere Bodil Landstad og Marit Kvangarsnes samlet kunnskap og erfaringer knyttet til brukermedvirkning. Det håper de skal bidra til å gi pasienter og pårørende økt medvirkning i helsetjenesten.
Gjennom sårpoliklinikken på Sykehuset Namsos tilbys pasientene spisset kompetanse på sår og sårbehandling. Nå slår de seg sammen med kommunene for å tilby videooppfølging – der hvor pasientene er.
Kols rammer seks prosent av nordmenn over 40 år. Gjennom doktorgradsarbeidet sitt ønsker lege Sigrid Anna Vikjord å bidra til bedre helse og økt livskvalitet for pasientene.
Styret for Helseplattformen konstaterer at tidsplanen for produksjonssetting av ny journalløsning ikke kan gjennomføres. Covid-19 har forsinket arbeidet og gjør det også vanskelig å innhente andre forsinkelser som har oppstått.
15. juli åpnet Regjeringen opp for reiser mellom store deler av Europa og Norge uten karantene. HNT valgte likevel å anmode sine ansatte om å avstå fra, altså unngå utenlandsreiser.
Helse Nord-Trøndelag ber innstendig om at alle ansatte tar forholdsregler når det gjelder korona og smittevern også i forbindelse med sin sommerferie.
Det er ikke lenger åpent for at ledsager kan være med på rutineultralyd ved Føde- og barselavdelingene ved Sykehuset Levanger og Sykehuset Namsos.
De fleste pasienter ved norske sykehus får rutinemessig ett eller flere perifere venekatetre (PVK). Et forskningssamarbeid mellom Helse Nord-Trøndelag og St. Olavs hospital skal sørge for en best mulig praksis for pasientene.
Trønderske kreftforskere har identifisert blodmolekyler som kan gjøre det mulig å diagnostisere lungekreft på et langt tidligere tidspunkt enn før.
Forsker og revmatolog i Helse Nord-Trøndelag, Marthe Halsan Liff, vil finne ut om økt kondisjon kan gi bedre livskvalitet og redusert dødelighet blant personer som rammes av revmatisk sykdom.
Det innebærer ikke at det er fritt fram for besøk i sykehusene. Pandemien er ikke over og smitteverntiltakene med blant annet besøkskontroll videreføres.
Selv om sykehusene i Helse Nord-Trøndelag nå åpner opp for flere planlagte behandlinger er det avgjørende at vi fortsetter med strenge smitteverntiltak.
Koronapandemien har ført til innleggelser ved intensivavdelinger over hele landet. Med pasienter og pårørende adskilt fant intensivsykepleierne Trine Sagvold Haugan og Helle Skrataas en ny måte å bringe dem sammen på.
Gjennom doktorgradsarbeidet sitt ønsker spesialergoterapeut Linda Gjøra å finne ut hvor mange i befolkningen som har demens, og hvem som er mest utsatt. Det skal bidra til et styrket pasienttilbud, både på kort og lang sikt.
Ved hjelp av assistert talegjenkjenning kan leger og behandlere få hjelp til å bygge en god talegjenkjenningsprofil. Det kan effektivisere pasientdokumentasjonen, og gi mer tid til pasientene.
Blodbanken ønsker kontakt med givere som har gjennomgått COVID-19 (koronainfeksjon).
AMK Nord-Trøndelag er nå sertifisert i henhold til ISO 9001, som den første sentralen i Midt-Norge. Revisjonen ble gjennomført uten fysiske møter på grunn av koronakrisen.
Det er opprettet et eget medisinsk kvalitetsregister for å kunne følge forløpet av pasienter med covid-19 i norske sykehus.
For å bidra med smittevernsutstyr til helsesektoren har gründer Atilla Haugen tatt 3D-printeren i bruk. Fredag leverte han de første visirene til helseforetaket, som nå skal testes ut av smittevernsavdelingen.
Verdens Helseorganisasjon (WHO) ønsker å finne eksisterende legemidler som kan ha en effekt mot Covid 19-viruset. Helse Nord-Trøndelag vil nå delta i en nasjonal studie for å bidra i forskningen.
Det innføres strengere besøksrestriksjoner med adgangskontroll ved hovedinngangene mandag 16.3. Sykehusene blir nattestengt fra kveld 15.3.
Hvem skal holde seg hjemme og hva innebærer det? Hva er forskjellen på hjemmeisolering og hjemmekarantene? Skal jeg sitte i karantene dersom den jeg bor sammen med sitter i karantene?
Blodbankene ved Sykehuset Namsos og Sykehuset Levanger har 2 ukers karantene for blodgivere som har reist til eller vært i kontakt med reisende til områder med pågående spredning av koronavirus.
God håndhygiene er viktig for å begrense smitte. I tillegg til grundig og ofte håndvask, råder Helse Nord-Trøndelag spesielt ansatte og andre i sykehusene om ikke å håndhilse eller klemme når de treffer noen.
Kunnskap om sepsis kan gi raskere behandling, og bidra til å redde flere liv. Et nytt e-læringsprogram fra Helse Nord-Trøndelag, Nord universitet og St. Olavs hospital skal spre lærdom om sykdommen blant helsepersonell.
Helse Nord-Trøndelag følger nasjonale råd og ber om at innbyggere som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus ikke oppsøker sykehusene.
Lege og forsker Anders Hynne vil bruke HUNT-data for å finne sammenhenger mellom kronisk sykdom og beinhelse. Målet er å forebygge bruddskader, og finne nye måter å styrke skjelettet på.
50 av HNTs innovatører samlet seg til seminar på Dampsaga i Steinkjer. På programmet sto utveksling av kunnskap og erfaringer, og den første utdelingen av innovasjonspris og forbedringspris i HNT.
Med VälTel 2.0 skal norsk-svensk innovasjonssamarbeid føre til en enda bedre helsetjeneste for befolkningen. Både i helseforetak, kommuner og næringsliv.
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.