HELSENORGE

Feiret forskningen på Sykehuset Namsos

I forbindelse med Forskningsdagene 2020 ble det denne uken arrangert egen fagdag for forskning og fagutvikling på Sykehuset Namsos. Målet er å bidra til inspirasjon og nye forskningsprosjekter.  

Sara Germans Selvik og Ingun Haug. Foto

Avdelingsleder Sara Germans Selvik og fagkonsulent Ingun Haug hat stått i spissen for forskningsarrangementet på Sykehuset Namsos. Foto: Helse Nord-Trøndelag

Dette er det fjerde året vi har arrangert denne fagdagen, og i år fikk vi også lagt det til årets Forskningsdagene-festival.

Det sier fagkonsulent Ingun Haug, som sammen med overlege og avdelingsleder for Psykiatrisk avdeling på Sykehuset Namsos, Sara Germans Selvik, har stått i spissen for å arrangere fagdagen.

Etter en offisiell åpning av direktør Tor Åm sto det mange og varierte innslag på programmet for publikum, som av smittevernshensyn fulgte presentasjonene via videooverføring.  

(Saken fortsetter under bildet)

Publikum ser på presentasjon av professor Arnulf Langhammer. Foto

Professor Arnulf Langhammer presenterer forskningsdata og fasiliteter i HUNT Forskningssenter. Av smittevernshensyn ble arrangementet streamet via video. Foto: Helse Nord-Trøndelag

Skal knytte nye bånd

Blant innslagene var presentasjon fra HUNT forskningssenter, presentasjoner av studier fra forskere på Sykehuset Namsos, samt eksterne forskningspresentasjoner fra forskere ved Nord universitet.

Haug sier hovedmålet med den årlige fagdagen er å samle alle som til daglig sitter alene med sine egne prosjekter.

– De som sitter med egne forskningsprosjekter kan ha sine egne nettverk som de jobber sammen med, men det er ikke sikkert de kjenner til alt det andre forskningsarbeidet som foregår ved sykehuset.

– Gjennom denne dagen håper vi å kunne gi en god oversikt over ulike prosjekter og arbeid som foregår her på sykehuset – og ellers i regionen - slik at en kan søke kunnskap og inspirasjon fra hverandre, sier Haug, som ønsker å bidra til både nye bekjentskaper og nye samarbeidskonstellasjoner.

– Kanskje kan vi også inspirere flere til å begynne å forske, og senke terskelen for å sette i gang med et nytt forskningsprosjekt.

Posterpris for forskning på vellykket aldring

I tillegg til innlegg fra scenen ble det også avholdt posterkonkurranse som del av arrangementet.

Syv ulike bidrag kjempet her om førsteplassen, som ble delt ut av en egen vurderingsjury.

Vinneren ble til slutt Ingunn Bosnes, som ved hjelp av HUNT-data har forsket på faktorer som kan bidra til vellykket aldring.