HELSENORGE

Tar del i internasjonalt ekspertforum

Overlege i gastroenterologi, Ignacio Catalan Serra, er tatt inn som medlem i organisasjonen United European Gastroenterology (UEG). Der skal han bidra med nettbasert undervisning for spesialister i Europa.

Ignacio Catalan Serra ser i kamera og smiler. Foto

Ignacio Catalan Serra skal jobbe med å utvikle e-læring for spesialister i Europa. Foto: Privat

UEG er en profesjonell, non-profit-organisasjon, som samler ledende europeiske spesialister og foreninger innen det medisinske feltet rundt fordøyelsessystemet.

Catalan Serra går inn i en stilling i Education Committee Board, som jobber med blant annet e-læring for spesialister i hele Europa.  

– UEG tar for seg felter innen både gastroskopi, leversykdommer, endoskopi og fordøyelsessykdommer, sier Catalan Serra.

– Jeg skal jobbe spesielt med feltet inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Det vil gå ut på å finne gode måter å utvikle e-læring på.

Catalan Serra sier kontakten med UEG startet i forbindelse med sin forskning på NTNU, hvor han har spesialisert seg innen IBD.

– Det startet med at jeg ble del av noe som kalles «Talent Pool» i UEG, som jobber med blant annet planlegging og utvikling av kurs, undervisning, konferanser og lignende.

Han sier målet med det nye arbeidet er å skape høy kvalitet i den digitale undervisningen i alle områder som har med fordøyelsesapparatet å gjøre.

– Det siste året har gitt oss nye utfordringer når det kommer til etterspørselen av digital læring. Det har blitt en veldig viktig del av det UEG nå jobber med, og det legges mye ressurser i dette arbeidet fremover, sier han. 

Han forteller at e-læringstilbudene er gratis, og at mye kan være aktuelt for andre spesialister i helseforetakene.