Trenger du som ansatt å ta en koronatest? Time for test bestilles elektronisk på nett.

Prøvetaking Covid-19 for ansatte

Fra og med 14.juni endres rutiner for bestilling av koronatesting av ansatte i helseforetaket. Fra og med denne dagen bestiller den ansatte selv testing elektronisk. 


Bestilling og bekreftelse

Bestilling av time for koronatesting for ansatte skjer ved å benytte en nettleser og gå inn på nettadressen https://timebestilling.helse-midt.no/

Du må lese gjennom og akseptere betingelser for at timebøkene skal åpnes.  For bestilling fra mobil/pc mv. i eksternt nett må du identifisere deg ved å logge på via ID-porten.

Når du kommer inn i portalen kan du skrolle deg nedover lista for å finne ledig time. Når du har bestilt, skal du motta en kvittering på epost om at timen er bestilt. Timen er ikke booket om du ikke har mottatt kvittering. Siden for timebestilling er ekstern, slik at time kan bestilles hjemmefra eller fra telefon. IKKE møt opp fysisk uten time.

Noen timer hver dag slippes slik at man kan forhåndsbestille ved behov. Dette kan gjøres 10 dager før ønsket time.

Husk å avbestille timen i god tid dersom du ikke har behov for test likevel, slik at noen andre kan benytte seg av timen. Dette kan du gjøre inne i bookingsystemet.

Trøbbel med tilgang til bestillingsportalen?

Man kan oppleve problemer med bestilling om man er tilkoblet nettverket på sykehuset. Det anbefales derfor å bestille fra eksternt nett (hjemme), eller bruk mobiltelefon via 4G, ikke tilkoblet trådløst nett på sykehuset. 

Hvor tas testen?

Testen gjøres på teststasjonene ved sykehusene:

Sykehuset Levanger       -              Fra og med 1. september: Port ved gasslager/miljøhall (bak blodbanken/kombinasjonsbygget)

Sykehuset Namsos         -              Ved akuttmottaket/ambulanseinngang

Åpningstider teststasjonene

Åpningstider for teststasjonene vil som hovedregel være morgen/formiddag ved begge sykehusene i vanlige ukedager, men vil utvides ved økt smittetrykk og testbehov.  Ledige timer slippes jevnlig, avhengig av testbehovet.  Teststasjonene har ordinært stengt lørdag og søndag.

Ved behov for testing utenfor disse tidsrom kontaktes teststasjon i bostedskommunen.​


Bestilling av test for andre eller om du ikke får logget inn i timeboka

For ledere som skal bestille test for vikarer/eksterne arbeidere, eller ansatte som ikke lykkes i å logge inn, bestilles testing telefonisk som tidligere men med nye telefonnummer:

Teststasjon Levanger     -              74 09 79 01 (internt 7901)

Teststasjon Namsos       -              74 21 57 89 (internt 5789)

Telefonene er betjent i tidsrommet kl. 0800-1430.

Prøvesvar

Prøvesvar (både positive og negative) fra testing av ansatte formidles fortløpende, da det er viktig for planlegging av drift. Prøvesvar kan sjekkes på helsenorge.no. Vi ber om at ansatte ikke ringer laboratoriene direkte og etterspør svar på egne prøver!​


Fant du det du lette etter?