Helsenorge
Covid-19

PCR-test for ansatte

Trenger du som ansatt å ta en PCR-test for å sjekke om du er smittet av korona? Det er åpnet for egenbestilling av testtime. Her finner du informasjon om hvordan du gjør det. 


Når skal jeg bruke PCR-test?

PCR-test bør alltid være førstevalget for å avdekke eventuell koronasmitte. Har du lette nyoppståtte symptomer / milde restsymptomer, og det vil gå utover avdelingens drift å vente på svaret fra PCR-test, kan det være at antigen-hurtigtest kan brukes i din situasjon.​​

Bestilling og bekreftelse

Bestilling av time for koronatesting for ansatte (PCR-test) skjer ​via Helse Midt-Norges timebestillingsverktøy.

​​

Du må lese gjennom og akseptere betingelser for at timebøkene skal åpnes.  For bestilling fra mobil/pc mv. i eksternt nett må du identifisere deg ved å logge på via ID-porten.

Når du kommer inn i portalen kan du skrolle deg nedover lista for å finne ledig time. Når du har bestilt, skal du motta en kvittering på e-post om at timen er bestilt. Timen er ikke booket om du ikke har mottatt kvittering. Siden for timebestilling er ekstern, slik at time kan bestilles hjemmefra eller fra telefon. IKKE møt opp fysisk uten time.

Noen timer slippes hver dag slik at man kan forhåndsbestille ved behov. Dette kan gjøres 10 dager før ønsket time.

Husk å avbestille timen i god tid dersom du ikke har behov for test likevel, slik at noen andre kan benytte seg av timen. Dette kan du gjøre inne i bookingsystemet.

Trøbbel med tilgang til bestillingsportalen?

Man kan oppleve problemer med bestilling om man er tilkoblet nettverket på sykehuset. Det anbefales derfor å bestille fra eksternt nett (hjemme), eller bruk mobiltelefon via 4G, ikke tilkoblet trådløst nett på sykehuset. 

Hvor tas testen?

Testen gjøres på teststasjonene ved sykehusene:

Sykehuset Levanger

Inngang 3 ved kapellet.

Sykehuset Namsos

Ved akuttmottaket/ambulanseinngang

Åpningstider teststasjonene

Åpningstider for teststasjonene vil som hovedregel være morgen/formiddag ved begge sykehusene i vanlige ukedager, men vil utvides ved økt smittetrykk og testbehov.  Ledige timer slippes jevnlig, avhengig av testbehovet.  Teststasjonene har ordinært stengt lørdag og søndag.

Ved behov for testing utenfor disse tidsrom kontaktes teststasjon i bostedskommunen.​


Bestilling av test for andre eller om du ikke får logget inn i timeboka

For ledere som skal bestille test for vikarer/eksterne arbeidere, eller ansatte som ikke lykkes i å logge inn, bestilles testing telefonisk som tidligere men med nye telefonnummer:

Teststasjon Levanger     

74 09 79 01 (internt 7901)

Teststasjon Namsos

74 21 57 89 (internt 5789)

Telefonene er betjent i tidsrommet kl. 08:00-14:30.

Prøvesvar

Prøvesvar (både positive og negative) fra testing av ansatte formidles fortløpende, da det er viktig for planlegging av drift. Du vil bli oppringt dersom testen er positiv.

Prøvesvar kan sjekkes på helsenorge.no. Vi ber om at ansatte ikke ringer laboratoriene direkte og etterspør svar på egne prøver!​Fant du det du lette etter?