Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Allergi hos barn og unge

Det finnes mange typer allergi som innebærer at kroppens immunforsvar reagerer på naturlige og i utgangspunktet ufarlige stoffer. Når du kommer til vår avdeling vil du først få en grundig utredning omkring hvilken slags allergiske plager du har. Etter at dette er kartlagt kan vi starte behandlingen for å redusere, eller dersom mulig, fjerne plagene.

Utredning

I utredningen må du ta ulike tester for å finne ut hvilken type allergi du har og hvilken for behandling som da er best for deg.

Som regel skal alle ta prikktest og/eller blodprøver. Så er det noe som må ta en eller flere tester i tillegg. Ved noe anledninger er det nødvendig med en såkalt provokasjon for endelig avklaring.

Behandling

Behandling av allergi avhenger av hva man er allergisk mot, og vanligvis skal man unngå å spise eller komme i kontakt med det man er allergisk mot. Mange får også medikamenter de skal ta fast eller i perioder for å unngå allergiplager. De som har fått alvorlig allergisk reaksjon tidligere (anafylaktisk reaksjon), får utskrevet adrenalin (Epipen) som de alltid skal ha med seg og bruke ved ny allergisk reaksjon.

Noen få skal ha allergivaksinasjon, og det er som regel med bruk av:
  • Sprøyte (for eksempel Alutard) mot pollen, midd, dyrehår, insekt. Dette skjer ved dagbehandling.
  • Tabletter (for eksempel Grazax) mot gress.


Kliniske studier

1 klinisk studie er åpen for rekruttering. Sammen med legen din kan du vurdere om en klinisk studie er aktuell for deg.

Se flere kliniske studier

Oppfølging

Ved sammensatt matvareallergi vil det ofte være aktuelt med oppfølging over en periode hos spesialist, eventuelt hos ernæringsfysiolog.

Ved enklere allergier, som enkelte matvarer, inhalasjonsallergier (pelsdyr, pollen, midd osv.), kan som oftest et behandlingsopplegg settes i gang av spesialist og eventuelt med oppfølging hos fastlege.

Ved alvorlig allergi (matvarer, insektgift evt. medikament), bør det utarbeides skriftlig behandlingsplan for tiltak ved eksponering/symptom.

Ved allergivaksinasjon (se under punktet Behandlinger) vil det være regelmessig oppfølging over 3 år hos spesialist, eventuelt mellomkontroller hos fastlegen.

Generelt er prognosen for en del matvareallergier, spesielt allergi mot melk og egg, så god at det er fornuftig med regelmessig oppfølging hos lege til en ser at dette går over.  Slik kan barnet unngå å ha spesialdiett lengre enn nødvendig.

Kontakt

Sykehuset Levanger Barnepoliklinikken, Sykehuset Levanger

Kontakt Barnepoliklinikken, Sykehuset Levanger

Oppmøtested

Innsjekking via automat ved hovedinngang. Ved innsjekk vil du få beskjed om oppmøtested. 
Bygningsfasade på Sykehuset Levanger. Foto.

Sykehuset Levanger

Kirkegata 2

7601 Levanger

Praktisk informasjon

Du kan koble deg til og surfe gratis på nettverket GjestenettHMN. Passord bestiller du i nettleseren, og får tilsendt på sms. Det trådløse nettverket har dekning de fleste steder på sykehuset.

​Ønsker du kontakt med sykehusetpresten kan personalet på avdelingen formidle dette.

Preste- og samtaletjenesten, Sykehuset Levanger

Diagram


​​​​Narvesen drifter kiosk på dagtid, samt mat- og drikketilbud via automater utenfor åpningstid. Kiosktilbudet inkluderer salg av blomster.​

Du kommer til Sykehuset Levanger med rutegående buss eller tog. Buss stanser ved Sykehusets hovedinngang. Tog stanser ved Levanger Stasjon, cirka 1 kilometer fra Sykehuset Levanger. Det er togstasjon på Trondheim Lufthavn Værnes. Togturen mellom flyplassen og Sykehuset Levanger tar ca. 50 minutter.

entur.no

SAS.no

Norwegian.no

Widerøe.no

Levanger Taxi har telefonnummer 74 08 14 00.

Det er begrenset med parkeringsplasser ved sykehuset. Vi anbefaler derfor at besøkende reiser kollektivt. Buss stopper like ved hovedinngangen.

Kommer du med bil, er det parkeringsmuligheter på flere parkeringsplasser på sykehusområdet. For våre blodgivere er det gratis parkering på avsatte plasser. Alle øvrige plasser er betalingsplasser. Du kan betale kontant, med bankkort eller easy:park app på mobiltelefon. Informasjon om dette finner du på parkeringsautomatene.

Vi anbefaler ikke bruk av egen bil ved innleggelse, dagkirurgi eller annen poliklinisk operasjon. Behandling og medisinering kan føre til at bilkjøring må unngås.


Reiser du til og fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett til å få dekket reiseutgifter. 

Pasientr​eiser


​Det er ikke tillatt å røyke inne i sykehusbyggene. Du kan røyke på anviste steder i nærheten av hovedinngangen.

Ønsker du nikotintyggegummi eller nikotinplaster ved innleggelsen på sykehuset? Ta kontakt med personalet når du er kommet på avdelingen, så får du hjelp.

På sykehusapoteket får du kjøpt medisiner, sykepleieartikler og andre apotekvarer, og råd og veiledning om bruk av legemidler og utstyr. Sykehusapoteket ligger på bakkeplan til høyre fra hovedinngangen.​

For åpningstider og kontaktinformasjon, se sykehusapotekets hjemmeside

Sykehuskafeen er åpen for alle. 

Sykehuskafeen finner du i 1.etasje.

Åpningstider

Hverdager: 07:30 - 16:30
Helg/helligdager: 09:00 - 15:00
Åpningstider kan avvike ved lavaktivitetsperioder.
 
Middag serveres fra klokka 12:00 alle dager.

Bruk av mobiltelefon er tillatt på sykehuset. Vennligst sett mobilen på lydløs og ta hensyn til andre pasienter.​