Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Helse i arbeid

Helse i arbeid skal gi rask, tidsavgrenset tilgang til tverrfaglig utredning og vurdering av vanlige muskel-/skjelett- og psykiske plager (angst og depresjon). Det er ønskelig at henvisning kommer tidlig i sykdomsforløpet. Den som henvises til Helse i arbeid må ha et ønske og et mål om å stå i, eller komme tilbake til, arbeid/studier.

Helse i arbeid er et tilbud med mål om å redusere sykefraværet i befolkningen. Vi tilbyr rask tilgang til tverrfaglig utredning og behandling av vanlige muskel-/skjelett- og psykiske plager (moderat angst og depresjon). Det er ønskelig at henvisning kommer tidlig i sykdomsforløpet. Tilbudet er spesielt rettet mot personer som trenger samtidige helse- og arbeidsrettede tjenester for å forbli i, eller komme i arbeid eller studier.

Henvisning og vurdering

Du trenger henvisning fra helsepersonell med henvisningsrett for å motta tilbud om utredning og behandling ved Helse i arbeid. Henvisninger blir rettighetsvurdert av inntaksteamet vårt. Videre vil du og henviser motta skriftlig informasjon om utfallet av vurderingen. For å være aktuell for tilbudet må du ha ønske og motivasjon om å retur til jobb eller studier. Det er ønskelig at henvisning kommer tidlig i sykdomsforløpet.

Ved rett til helsehjelp blir du satt opp til time. I tiden frem til utredningen, eller ved eventuelle endringer i helsetilstand, skal du forholde deg til din egen fastlege.

Alle henvisninger bør inneholde:

  • aktuell sykehistorie og problemstilling
  • relevante tidligere og nåværende sykdommer, psykisk og somatisk, diagnoser og eventuell tidligere behandling
  • arbeidsstatus, sykemeldingsforhold og -historikk og eventuell stønadsstatus
  • kliniske funn
  • resultater av relevante tilleggsundersøkelser og billeddiagnostikk
  • oppdatert oversikt over medikamenter

Ved bruk av malen «den gode henvisning» som er integrert i de fleste elektroniske pasientjournalsystemene, er overnevnte punkter dekket.

I tillegg: 

  • tidligere behandling og effekt av denne
  • rusanamnese
  • funksjonsnivå sosialt/familiært
  • sivil status, omsorg for barn, familiær og sosial fungering
  • ønsket mål for vurdering og behandling, herunder pasientens mål og motivasjon

Husk 

  • For fremmedspråklige pasienter må det i tillegg opplyses om nasjonalitet, språk og tolkebehov.

Ved henvisning av andre enn fastlege må pasientens fastlege oppgis.

For mer informasjon og veiledning om henvisninger til spesialisthelsetjenesten: 

Nasjonal veileder for henvisninger til spesialisthelsetjenesten, Helsedirektoratet.

Utredning

Utredningen gjøres i tverrfaglig poliklinikk av et team bestående av lege, Helse i arbeid veileder fra NAV, sosionom, psykolog og fysioterapeut. Målet med utredningen er å avklare årsak til plagene, gjøre vurderinger rundt arbeidsevne, samt foreslå egnet oppfølging basert på utredningsresultatet. Deler av utredningen er videobasert.

Etter endt utredning og etter samtykke fra pasient sendes en rapport til deg som pasient, til fastlege og NAV med konklusjonen fra utredningen.

Behandling

For mange er en utredning i tverrfaglig poliklinikk tilstrekkelig, slik at videre behandling og oppfølging kan skje utenfor sykehuset, for eksempel i regi av NAV eller kommunale tilbud.

Oppfølging

Ved behov for oppfølging i sykehus kan dette skje individuelt eller i gruppe.

Kontakt

Sykehuset Levanger Fysikalsk medisinsk poliklinikk

Kontakt Fysikalsk medisinsk poliklinikk

Oppmøtested

Innsjekking på automat ved hovedinngangen. 
Poliklinikken er lokalisert i underetasjen i hovedbygget - samme etasje som hovedinngangen.

Bygningsfasade på Sykehuset Levanger. Foto.

Sykehuset Levanger

Kirkegata 2

7601 Levanger

Praktisk informasjon

Du kan koble deg til og surfe gratis på nettverket GjestenettHMN. Passord bestiller du i nettleseren, og får tilsendt på sms. Det trådløse nettverket har dekning de fleste steder på sykehuset.

​Ønsker du kontakt med sykehusetpresten kan personalet på avdelingen formidle dette.

Preste- og samtaletjenesten, Sykehuset Levanger

Diagram


​​​​Narvesen drifter kiosk på dagtid, samt mat- og drikketilbud via automater utenfor åpningstid. Kiosktilbudet inkluderer salg av blomster.​

Du kommer til Sykehuset Levanger med rutegående buss eller tog. Buss stanser ved Sykehusets hovedinngang. Tog stanser ved Levanger Stasjon, cirka 1 kilometer fra Sykehuset Levanger. Det er togstasjon på Trondheim Lufthavn Værnes. Togturen mellom flyplassen og Sykehuset Levanger tar ca. 50 minutter.

entur.no

SAS.no

Norwegian.no

Widerøe.no

Levanger Taxi har telefonnummer 74 08 14 00.

Det er begrenset med parkeringsplasser ved sykehuset. Vi anbefaler derfor at besøkende reiser kollektivt. Buss stopper like ved hovedinngangen.

Kommer du med bil, er det parkeringsmuligheter på flere parkeringsplasser på sykehusområdet. For våre blodgivere er det gratis parkering på avsatte plasser. Alle øvrige plasser er betalingsplasser. Du kan betale kontant, med bankkort eller easy:park app på mobiltelefon. Informasjon om dette finner du på parkeringsautomatene.

Vi anbefaler ikke bruk av egen bil ved innleggelse, dagkirurgi eller annen poliklinisk operasjon. Behandling og medisinering kan føre til at bilkjøring må unngås.


Reiser du til og fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett til å få dekket reiseutgifter. 

Pasientr​eiser


​Det er ikke tillatt å røyke inne i sykehusbyggene. Du kan røyke på anviste steder i nærheten av hovedinngangen.

Ønsker du nikotintyggegummi eller nikotinplaster ved innleggelsen på sykehuset? Ta kontakt med personalet når du er kommet på avdelingen, så får du hjelp.

På sykehusapoteket får du kjøpt medisiner, sykepleieartikler og andre apotekvarer, og råd og veiledning om bruk av legemidler og utstyr. Sykehusapoteket ligger på bakkeplan til høyre fra hovedinngangen.​

For åpningstider og kontaktinformasjon, se sykehusapotekets hjemmeside

Sykehuskafeen er åpen for alle. 

Sykehuskafeen finner du i 1.etasje.

Åpningstider

Hverdager: 07:30 - 16:30
Helg/helligdager: 09:00 - 15:00
Åpningstider kan avvike ved lavaktivitetsperioder.
 
Middag serveres fra klokka 12:00 alle dager.

Bruk av mobiltelefon er tillatt på sykehuset. Vennligst sett mobilen på lydløs og ta hensyn til andre pasienter.​