Psykisk helsevern - gruppeterapi
Gruppebehandling har dokumentert god effekt på en rekke psykiske lidelser. Under ledelse av en eller flere gruppeterapeuter møtes deltakerne jevnlig for å jobbe mot mål som er viktige for dem.
Det finnes både langtids- og korttidsgrupper med ulike metoder for tilnærminger til behandlingen. Gruppeterapi kan være den sentrale behandlingsformen, som ved behov kan kombineres med andre former for behandling.
Noen grupper er rettet mot å gi kunnskap om mestring av ulike former for psykiske lidelser, for eksempel depresjon, ulike angstlidelser og bipolar lidelse (mestringsgrupper). Andre grupper legger mer vekt på samspillet mellom gruppedeltakerne og prosessen som skjer i gruppen over tid (psykoterapeutiske grupper).
Henvisning og vurdering
For å få behandling i spesialisthelsetjenesten trenger du henvisning fra fastlege eller annet helsepersonell. Spesialisthelsetjenesten vil da på bakgrunn av prioriteringsveilederen Psykisk helsevern for voksne avgjøre om du har krav på behandling.
Før du eventuelt starter i gruppebehandling er det vanlig å komme til samtale med gruppelederen i forkant. Her får du vite mer om gruppen du er søkt inn til, og behandleren får vite mer om deg og dine behov. Sammen finner dere ut om denne gruppebehandling er egnet for deg i din situasjon nå.
Kontakt
Kurs
- ADHD-gruppe for ungdom og unge voksne, Sykehuset NamsosEt behandlingstilbud for deg som er i aldersgruppen 16-23 år og er diagnostisert med ADHD.ADHD-gruppe for ungdom og unge voksne, Sykehuset Namsos5.februar2025
- ADHD-gruppe for voksne, Sykehuset NamsosDu vil få økt kunnskap om ADHD og lære strategier for å mestre utfordringer i hverdagen.ADHD-gruppe for voksne, Sykehuset NamsosDato kommer
- ADHD-skolen del 1, Sykehuset LevangerADHD-skolen består av to deler. Del 1 er aktuelt for deg over 18 år som er nydiagnostisert med ADHD og dine nærmeste pårørende, fortrinnsvis partner.ADHD-skolen del 1, Sykehuset LevangerDato kommer