Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Behandling, Somatisk sykdom og tannbehandling:

Rusavhengighet - helsesjekk for rusavhengige, Sykehuset Levanger

Mange med langvarig rusproblematikk sliter med svekket helse inkludert tannhelse og feil eller mangelfull ernæring. Kroppslige plager kan være til hinder for god rusbehandling og må utredes og behandles som et ledd i rusbehandlingen.

Før

Før du kommer til rusbehandling skal du ha vært innom fastlegen for en generell fysisk helsesjekk, og eventuelt undersøke spesifikke plager. Resultatene av dette bør du be om å få med i henvisningen. Er det problemer du ønsker å få tatt tak i under innleggelsen er det en fordel om dette beskrives, slik at vi kan forberede oppstart av utredning og/ eller behandling og komme raskt i gang.

Under

I starten av oppholdet vil du ta blodprøver å bli undersøkt av lege. Du får i tillegg tilbud om undersøkelse av fysioterapeut og kostholdskartlegging der dette er tilgjengelig.

Lege vil starte en kartlegging av din fysiske status basert på dine opplysninger og svar på blodprøver og undersøkelser. VI vil sørge for at du får rett behandling for dine fysiske (somatiske) plager så raskt som mulig. Noe vil kunne behandles på avdelingen mens andre tilstander igjen gjør at du trenger undersøkelser og/ eller behandling på somatisk sykehus, og vi vil da henvise deg til rett avdeling der.   

Du får tilbud om å få sjekket status på Hepatitt og HIV, dette gjøres kun med ditt samtykke.
Er du i behov for tannlegetjenester, kan vi være behjelpelig med å få satt i gang dette.

Pasienter i LAR, og pasienter med mer enn tre måneders behandlingstid har i dag i de fleste tilfeller krav på gratis tannbehandling. Søknadsskjema er tilgjengelig på avdelingen.

Etter

Noe av behandlingen må i enkelte tilfeller fortsette etter innleggelsen, både på sykehus og hos tannlege, vi vil i så fall hjelpe deg med å få avklart timebestilling, resepter og annet du vil trenge for å fullføre behandlingen du har startet på.

Kontakt

Sykehuset Levanger Rus og avhengighet (ARA), Sykehuset Levanger

Kontakt Rus og avhengighet (ARA), Sykehuset Levanger
Bygningsfasade på Sykehuset Levanger. Foto.

Sykehuset Levanger

Kirkegata 2

7601 Levanger

Transport

Torunn Aurstad
Telefon: 74 09 86 39
E-post: Torunn.Aurstad@helse-nordtrondelag.no

Poliklinikk:
​Rune Ingebrigtsen
Telefon: 70 09 86 36
E-post: Rune.Ingebrigtsen@helse-nordtrondelag.no

Døgn:
Vibeke Veie-Rosvoll
Telefon: 74 09 79 04
E-post: Vibeke,Veie.Rosvoll@helse-nordtrondelag.no

Praktisk informasjon

Du kan koble deg til og surfe gratis på nettverket GjestenettHMN. Passord bestiller du i nettleseren, og får tilsendt på sms. Det trådløse nettverket har dekning de fleste steder på sykehuset.

​Ønsker du kontakt med sykehusetpresten kan personalet på avdelingen formidle dette.

Preste- og samtaletjenesten, Sykehuset Levanger

Diagram


​​​​Narvesen drifter kiosk på dagtid, samt mat- og drikketilbud via automater utenfor åpningstid. Kiosktilbudet inkluderer salg av blomster.​

Åpningstider
Mandag til fredag: 07:30 - 20:00
Lørdag: 08:30 - 19:00
Søndag: 12:00 - 19:00

Du kommer til Sykehuset Levanger med rutegående buss eller tog. Buss stanser ved Sykehusets hovedinngang. Tog stanser ved Levanger Stasjon, cirka 1 kilometer fra Sykehuset Levanger. Det er togstasjon på Trondheim Lufthavn Værnes. Togturen mellom flyplassen og Sykehuset Levanger tar ca. 50 minutter.

atb.no

vy.no

SAS.no

Norwegian.no

Widerøe.no

Levanger Taxi har telefonnummer 74 08 14 00.

Det er begrenset med parkeringsplasser ved sykehuset. Vi anbefaler derfor at besøkende reiser kollektivt. Buss stopper like ved hovedinngangen.

Kommer du med bil, er det parkeringsmuligheter på flere parkeringsplasser på sykehusområdet. For våre blodgivere er det gratis parkering på avsatte plasser. Alle øvrige plasser er betalingsplasser. Du kan betale kontant, med bankkort eller easy:park app på mobiltelefon. Informasjon om dette finner du på parkeringsautomatene.

Vi anbefaler ikke bruk av egen bil ved innleggelse, dagkirurgi eller annen poliklinisk operasjon. Behandling og medisinering kan føre til at bilkjøring må unngås.


Reiser du til og fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett til å få dekket reiseutgifter. 

Pasientr​eiser


​Det er ikke tillatt å røyke inne i sykehusbyggene. Du kan røyke på anviste steder i nærheten av hovedinngangen.

Ønsker du nikotintyggegummi eller nikotinplaster ved innleggelsen på sykehuset? Ta kontakt med personalet når du er kommet på avdelingen, så får du hjelp.

På sykehusapoteket får du kjøpt medisiner, sykepleieartikler og andre apotekvarer, og råd og veiledning om bruk av legemidler og utstyr. Sykehusapoteket ligger på bakkeplan til høyre fra hovedinngangen.​

For åpningstider og kontaktinformasjon, se sykehusapotekets hjemmeside

Sykehuskafeen er åpen for alle. 

Sykehuskafeen finner du i 1.etasje.

Åpningstider

Hverdager: 07:30 - 16:30
Helg/helligdager: 09:00 - 15:00
Åpningstider kan avvike ved lavaktivitetsperioder.
 
Middag serveres fra klokka 12:00 alle dager.

Bruk av mobiltelefon er tillatt på sykehuset. Vennligst sett mobilen på lydløs og ta hensyn til andre pasienter.​