Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Spinalhodepine - blodlappbehandling

Postspinal hodepine er en hodepine som oppstår etter spinal- eller epiduralbedøvelse, og den kan være svært smertefull. I enkelte tilfeller kan vi sette en blodlapp ved plagsom postspinal hodepine. Dette gjelder spesielt nybakte mødre som skal ta seg av et nyfødt barn.

Postspinal hodepine bedrer seg ved å ligge i ro. De fleste spinalhodepinene går over av seg selv i løpet av 1–3 uker ved hjelp av smertestillende og tilstrekkelig væskeinntak.

Ved en blodlapp setter vi inn en liten mengde av ditt eget blod mot det området spinal-/ epiduralbedøvelsen ble lagt. Vi tror årsaken til hodepinen skyldes en liten rift i hjernehinnen slik at det siver ut litt væske (cerebrospinalvæske). Når vi setter inn litt blod mot dette hullet dannes det et koagel (som et lite plaster) og lekkasjen stopper opp. Hodepinen gir seg da etter noen få minutter.

Henvisning og vurdering

Du blir som regel henvist fra sengepost på sykehuset, men fastlegen kan også henvise for vurdering.

Fastlege må henvise tilbake til behandlende avdeling som igjen kontakter anestesilege. Viktig å utelukke differensialdiagnoser som blødning eller abscess. Infeksjonsprøver må tas og pasienten bør få væske og eventuelt fenazon-koffein.

Før

Du må ligge i en seng.

 

Under

Du blir kjørt opp enten på intensiv- eller operasjonsavdelingen. Her vil anestesilege vaske ryggen din sterilt og dekke til. Så får du lokalbedøvelse i huden og vi gjør en epiduralpunksjon (som om vi skulle legge epiduralbedøvelse). Anestesisykepleier legger så inn plastrør i blodåre på hånden (veneflon) og ut fra denne trekker vi 20–30 milliliter av blodet ditt. Dette blodet setter anestesilegen inn i epiduralrommet.

Etterhvert vil du oppleve et slags press i ryggen og da avslutter anestesilegen injeksjonen. Hodepinen vil ofte gi seg av i løpet av noen minutter. Du får beskjed om sengeleie de to-tre første timene, slik at koagelet får tid til å stabilisere seg.  

Etter

Du skal ligge på rygg i sengen de første to-tre timene. Deretter kan du bevege deg fritt. De første to-tre døgnene etter behandlingen skal du ta det med ro og ikke trene. Skulle du i løpet av noen dager utvikle ryggsmerter, feber eller økende hodepine må du ta kontakt med lege.

Kontakt

Sykehuset Namsos Anestesi, Sykehuset Namsos

Kontakt Anestesi, Sykehuset Namsos
En bygning med et helikopter foran seg

Sykehuset Namsos

Havikvegen 8

7803 Namsos

Transport

 

Diagram

 

 

Du kommer til Sykehuset Namsos med rutegående buss, båt eller fly.

Bussholdeplassen ligger like ved sykehusets hovedinngang. Les mer om rutetider på entur.no og  Widerøe.

Namsos Taxi har telefonnummer 74 27 28 28.

Det er begrenset med parkeringsplasser ved sykehuset. Vi anbefaler derfor at besøkende reiser kollektivt. Buss stopper like ved hovedinngangen.

Kommer du med bil, er det parkeringsmuligheter på flere parkeringsplasser på sykehusområdet. For våre blodgivere er det gratis parkering på avsatte plasser. Alle øvrige plasser er betalingsplasser. Du kan betale kontant, med bankkort eller easy:park app på mobiltelefon. Informasjon om dette finner du på parkeringsautomatene.

Vi anbefaler ikke bruk av egen bil ved innleggelse, dagkirurgi eller annen poliklinisk operasjon. Behandling og medisinering kan føre til at bilkjøring må unngås.

Praktisk informasjon

Du kan koble deg til og surfe gratis på nettverket GjestenettHMN. Passord bestiller du i nettleseren, og får tilsendt på sms. Det trådløse nettverket har dekning de fleste steder på sykehuset.

Sykehuset har sitt kapell / stille rom i første etasje i A-blokka. Det brukes til seremonier for alle livssyn. Kapellet er åpent på dagtid og kan benyttes til en stille stund, alene eller sammen med noen. Vi ber om at du slokker stearinlys dersom du tenner det.

Ønsker du kontakt med sykehusets diakon kan personalet på avdelingen formidle dette.

Preste- og samtaletjenesten, Sykehuset Namsos

​Narvesen drifter kiosk på dagtid, samt mat- og drikketilbud via automater utenfor åpningstid. Kiosktilbudet inkluderer salg av blomster.​

Åpningstider
Mandag til fredag: 07:30 - 19:00
Lørdag: 11:00 - 16:00
Søndag: 11:00 - 17:00


Reiser du til og fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett til å få dekket reiseutgifter. 

Pasientr​eiser


​Det er ikke tillatt å røyke inne i sykehusbyggene. Du kan røyke på anviste steder i nærheten av hovedinngangen.

Ønsker du nikotintyggegummi eller nikotinplaster ved innleggelsen på sykehuset? Ta kontakt med personalet når du er kommet på avdelingen, så får du hjelp.

​På sykehusapoteket får du kjøpt medisiner, sykepleieartikler og andre apotekvarer, og råd og veiledning om bruk av legemidler og utstyr. Sykehusapoteket er lokalisert i underetasjen ved siden av kantina.​

For åpningstider og kontaktinformasjon, se sykehusapotekets hjemmeside

Sykehuskafeen er åpen alle.

Sykehuskafeen finner du i underetasjen, ved siden av sykehusapoteket.

Åpningstider

Mandag til torsdag: 07:30 - 16:30
Fredag: 07:30 - 15:30
Helg/helligdager: 09:00 - 15:00
Åpningstider kan avvike ved lavaktivitetsperioder.
 
Middag serveres fra klokka 12:00 alle dager.

Bruk av mobiltelefon er tillatt på sykehuset. Vennligst sett mobilen på lydløs og ta hensyn til andre pasienter.​