Offentlig utdanningsplan
Spesialisering i anestesiologi ved Sykehuset Levanger
Som LIS-lege på Sykehuset Levanger vil du få mulighet for godkjenning av flere av læringsmålene for del 3. Du får fullført øvrige læringsmål i løpet av 21 måneders spesialiseringstid ved et universitetssykehus. Vi har vår avtale med Kirurgisk klinikk ved St. Olavs hospital.

Sykehuset er med i BEST-nettverket og er definert som et akuttsykehus med traumefunksjon. Vi har flere overflytninger til St. Olavs hospital, som er vårt traumesenter.
-
-
- Anestesi av ortopediske-, kirurgiske-, og gynekologiske pasienter, samt tannbehandling og ØNH inngrep.
- Anestesi utenfor operasjon -og intensivavdelingen (elektrokonvertering / røntgenundersøkelse, etc.)
- Deltagelse i pasientbehandling under supervisjon ved intensiv og postoperativ seksjon.
- På vakt har LIS ansvar for all anestesivirksomhet på sykehuset, inklusive intensiv medisinsk behandling med bakvakt til stede/hjemmevakt.
- Deltar i alle mottaksteam (traume, medisinsk, barn, asfyksi, gyn/føde og hjertestans)
- Krav om deltagelse i avdelingens undervisningsprogram.
- Bidrar i undervisning av medisinstudenter (NTNU-link og 5.års medisinstudenter)
- Prehospitalt arbeid i form av bakkebasert intensivtransport og utrykninger i nærområde må påregnes.
-

Utdanningsutvalget setter opp undervisningsplan i ukeplan der man fritt kan velge tema, men kan rådføre seg med utdanningsutvalget ved usikkerhet. Hvis den ansatte har fått en dato for undervisning, men får tildelt kurs/hospitering etc, må man bytte innad.
Både spesialister og leger i spesialisering skal bidra i undervisningen. Internundervisningen skal være et viktig bidrag til faglig utbytte for leger i spesialisering (og spesialister), sammen med kurs/kongresser. Leger i spesialisering bruker av sin fastsatte tid til faglig fordypning for å forberede internundervisning.
LIS deltar på to obligatoriske kurs hvert år som anbefalt. HNT arrangerer også kurs med tanke på felleskompetansemål, disse kursene prioriteres for LIS.

På torsdager har vi undervisning klokka 08-09, som holdes av LIS-lege eller spesialist. Foto: Helse Nord-Trøndelag.
Forskning
Avdelingen har eget utdanningsutvalg, der både LIS-legene og overlegene er representert. Dette gir en reell innflytelse på utdanningen, og større problemstillinger vil alltid bli tatt opp i plenum. Avdelingsoverlegen holder seg orientert og er involvert i arbeidet både når det gjelder etablering av den nye LIS utdanning, undervisning, supervisjon og veiledning.
Utdanningsutvalget består pr dags dato av:
Robert Pedersen, Seksjonsoverlege intensiv.
Ole Johan Sørhaug, lege i spesialisering.
Ragnhild V Opdahl, Seksjonsoverlege Forskning, utvikling og utdanning - leder for utvalget.
Det har vært avholdt regionalt rotasjonsråd hvor spesialiteten har deltatt og bidratt med å utarbeide regional spesialiseringsperiode.

Avdelingen i Levanger har plasstillitsvalgt for både LIS og overleger. YLF hovedtillitsvalgt for HNT er ansatt som LIS i avdelingen. Tillitsvalgte deltar i nødvendige kurs og møter. Tillitsvalgte er involvert i saker som for eksempel endring/godkjenning av tjenesteplaner, endring av avdelingens organisering og arbeidsmiljøoppfølgning, samt HMS saker mm. Det er etablert også Kollegial støtteordning.