Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

Nyresykdommer

Kronisk nyresykdom gir oftest ingen symptomer og er derfor underdiagnostisert. Fastlegen oppdager den med hjelp av blod og urinprøver. Kronisk nyresykdom er for mange en del av livsstilsykdommer, som diabetes eller høyt blodtrykk. Når årsaken er uavklart eller sykdommen mer alvorlig vil fastlegen vurdere henvisning til nyremedisinsk poliklinikk for videre utredning. De fleste har imidlertid lett og stabil kronisk nyresvikt og trenger ikke vurdering på sykehuset.

Henvisning og vurdering

Når henvisning fra fastlege er mottatt, vil nyrelege på sykehuset vurdere om det er behov for vurdering eller oppfølgning ved nyremedisinsk poliklinikk. Om det ikke er nødvendig, vil nyrelege normalt anbefale oppfølging hos fastlege og ny henvisning dersom tilstanden forverres. Vurderingen blir basert på grad av nyresvikt, hvor fort nyrefunksjonen faller, urinfunn og sannsynlig utløsende årsak. De fleste pasienter som trenger det vil få time ved nyremedisinsk poliklinikk i løpet av 3 måneder, men ved mistanke om alvorlig nyresykdom kan det være behov for vesentlig raskere vurdering.

Før

Ingen forberedelse er nødvendig.

Under

Utgreiinga har som mål å finne årsaka til tilstanden for å kunne unngå vidare fall i nyrefunksjonen. Dette omfattar vanleg undersøking inklusiv blodtrykksmåling, blodprøver, urinundersøking og ultralydundersøking av nyrene. 

Ved mistanke om betennelsestilstandar i nyrene eller systemsjukdommar vil det likevel bli gjort ekstra undersøkingar, og det vil det ofte vere behov for vevsprøve frå nyre (nyrebiopsi). Nyrebiopsi blir gjennomført ved at ein under ultralydundersøking av nyra stikk ei holnål inn i den eine nyra og tar ut ein liten bit til undersøking. Nyrebiopsi kan gi komplikasjonar med bløding og smerter, men alvorlege komplikasjonar er sjeldne (ca. 1 %). 

Etter

Avhengig av hvilke tilstander som påvises og sannsynlighet for fremtidig forverring vil man trenge kortere eller lengre oppfølgning ved nyremedisinsk poliklinikk eller hos fastlege. God blodtrykkskontroll er meget viktig.

De fleste pasienter med kronisk nyresykdom kan bremse videre utvikling med ny livsstil, vektnormalisering, røykestopp og saltredusert kost. Du finner mye nyttig informasjon på Helsenorge og fastlegen kan bistå deg ved behov. 

Kontakt

Sykehuset Levanger Nyresykdommer, Sykehuset Levanger
Ventetid: Ikke oppdatert

Ventetid: Ikke oppdatert

Kontakt Nyresykdommer, Sykehuset Levanger

Oppmøtested

Planlagt innleggelse: Ankomstregistering i Medisinsk ekspedisjon i fjerde etasje. Sengeposten Medisin B ligger i fjerde etasje.

Poliklinikk: Ankomstregistrering på automat ved hovedinngangen. Hemodialyse og peritonealdialyse ligger i underetasjen - samme etasje som hovedinngangen.

Bygningsfasade på Sykehuset Levanger. Foto.

Sykehuset Levanger

Kirkegata 2

7601 Levanger

Ventetid

Ikke oppdatert ventetid for utredning

Praktisk informasjon

Du kan koble deg til og surfe gratis på nettverket GjestenettHMN. Passord bestiller du i nettleseren, og får tilsendt på sms. Det trådløse nettverket har dekning de fleste steder på sykehuset.

​Ønsker du kontakt med sykehusetpresten kan personalet på avdelingen formidle dette.

Preste- og samtaletjenesten, Sykehuset Levanger

Diagram


​​​​Narvesen drifter kiosk på dagtid, samt mat- og drikketilbud via automater utenfor åpningstid. Kiosktilbudet inkluderer salg av blomster.​

Åpningstider
Mandag til fredag: 07:30 - 20:00
Lørdag: 08:30 - 19:00
Søndag: 12:00 - 19:00

Du kommer til Sykehuset Levanger med rutegående buss eller tog. Buss stanser ved Sykehusets hovedinngang. Tog stanser ved Levanger Stasjon, cirka 1 kilometer fra Sykehuset Levanger. Det er togstasjon på Trondheim Lufthavn Værnes. Togturen mellom flyplassen og Sykehuset Levanger tar ca. 50 minutter.

atb.no

vy.no

SAS.no

Norwegian.no

Widerøe.no

Levanger Taxi har telefonnummer 74 08 14 00.

Det er begrenset med parkeringsplasser ved sykehuset. Vi anbefaler derfor at besøkende reiser kollektivt. Buss stopper like ved hovedinngangen.

Kommer du med bil, er det parkeringsmuligheter på flere parkeringsplasser på sykehusområdet. For våre blodgivere er det gratis parkering på avsatte plasser. Alle øvrige plasser er betalingsplasser. Du kan betale kontant, med bankkort eller easy:park app på mobiltelefon. Informasjon om dette finner du på parkeringsautomatene.

Vi anbefaler ikke bruk av egen bil ved innleggelse, dagkirurgi eller annen poliklinisk operasjon. Behandling og medisinering kan føre til at bilkjøring må unngås.


Reiser du til og fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett til å få dekket reiseutgifter. 

Pasientr​eiser


​Det er ikke tillatt å røyke inne i sykehusbyggene. Du kan røyke på anviste steder i nærheten av hovedinngangen.

Ønsker du nikotintyggegummi eller nikotinplaster ved innleggelsen på sykehuset? Ta kontakt med personalet når du er kommet på avdelingen, så får du hjelp.

På sykehusapoteket får du kjøpt medisiner, sykepleieartikler og andre apotekvarer, og råd og veiledning om bruk av legemidler og utstyr. Sykehusapoteket ligger på bakkeplan til høyre fra hovedinngangen.​

For åpningstider og kontaktinformasjon, se sykehusapotekets hjemmeside

Sykehuskafeen er åpen for alle. 

Sykehuskafeen finner du i 1.etasje.

Åpningstider

Hverdager: 07:30 - 16:30
Helg/helligdager: 09:00 - 15:00
Åpningstider kan avvike ved lavaktivitetsperioder.
 
Middag serveres fra klokka 12:00 alle dager.

Bruk av mobiltelefon er tillatt på sykehuset. Vennligst sett mobilen på lydløs og ta hensyn til andre pasienter.​


Kurs

  • Nyreskole
    Et todagers kurs for deg som har påvist nyresykdom og som er aktuell for nyreerstattende behandling.
    Nyreskole
    Dato kommer