Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Helseplattformen – vellykket innføring i Helse Nord-Trøndelag

Lørdag 9.november kl.03.00 ble Helseplattformen tatt i bruk av Helse Nord-Trøndelag og seks nye kommuner i Midt-Norge. Så langt har innføringen av det nye systemet i Helse Nord-Trøndelag vært vellykket.

Publisert 10.11.2024
Sist oppdatert 17.12.2024
En mann som står foran en datamaskin
William Lysgård er innføringsleder for Helseplattformen i Helse Nord-Trøndelag.

Forberedelsene har pågått lenge og utsettelsene med tanke på innføring i Helse Nord-Trøndelag har det vært flere av. Men i helgen ble Helse Nord-Trøndelag, som det siste helseforetaket i Midt-Norge, koblet på. 71 prosent av innbyggerne i Trøndelag og Møre og Romsdal bor nå i en kommune som har innført Helseplattformen. 

-Så langt vil jeg si at dette har gått bedre enn ventet. Når man innfører et så omfattende system er det helt naturlig å støte på noen utfordringer, men de har vært mindre og færre av enn det vi ventet på forhånd. Nå som hverdagen står for døren, og flere kommer på jobb og skal bruke systemet, må vi være forberedt på å støte på noen større og mindre problemer. Det er vi rigget for å takle, sier William Lysgård. Han er leder av innføringsteamet for Helseplattformen i Helse Nord-Trøndelag.   

-Har det vært noen alvorlige feil? 
-Nei, ikke som vi har sett så langt. De problemene vi har støtt på er så langt løst veldig raskt og effektivt. Så er det sånn at våre ansatte har lagt ned en formidabel innsats med tanke på forberedelser. De har tatt kurs, de har øvd og de har forberedt seg godt - det er noe vi nyter godt av nå. Stemningen i helga har vært god og det har i all hovedsak vært “god flyt” på sykehusene, forteller Lysgård.  

-Så det er trygt å komme på sykehuset? 
Ja, det er det. Vårt helsepersonell kan faget sitt, de er vant til å prioritere og de er vant til å gi god pasientbehandling - det vil de naturligvis fortsette med. Som et ekstra tiltak har vi økt bemanningen med tanke på øyeblikkelig hjelp på begge sykehus, slik at vi også ivaretar akuttberedskapen på en god måte, sier William Lysgård. 

Får god bistand 

Helse Nord-Trøndelag får god hjelp fra de andre foretakene i regionen under innføringsperioden og i de mest krevende ukene etter innføring. I alt kommer ca. 260 eksterne klinikere som hjelper til i kortere eller lengre perioder. I tillegg til de kliniske ressursene får helseforetaket bistand fra rundt 85 fag- og ikt-eksperter med god kompetanse i Helseplattformen.  

-Vi får veldig god hjelp fra våre kolleger i Helse Møre og Romsdal, St. Olavs hospital og Hemit. Vi får også veldig god hjelp fra Epic som kommer med ti-talls ansatte og Helseplattformen som stiller med rundt 20 ansatte, avslutter leder av innføringsteamet William Lysgård.