Døgnbehandling, rusavhengighet
Tverrfaglig spesialisert behandling av rusmiddelproblemer (TSB) omfatter tilbud om døgnbehandling.
Før
For at en døgninnleggelse skal gi best mulig resultat, er det viktig med godt forarbeid. Forarbeidet består i å avklare flere forhold relatert til din situasjon slik at vi er best mulig kjent med den før vi møtes. Dersom du allerede har lokal oppfølging, er det viktig at det blir knyttet kontakt mellom oss og ditt lokale hjelpeapparat.
Det er ansatt egen samhandlingskoordinator som sammen med eventuell poliklinisk behandler m. fl. har hovedansvar for å tilrettelegge oppstart i døgnavdeling. Ved behov vil det bestilles avrusningsopphold ved egnet avrusningsenhet før innleggelse. Ved oppstart i behandling skal du være rusfri.
Under
Jándorsisačáliheamis orru pasieanta ásahusas.
Fálaldagas leat individuála ságastallamat ja oassálastin joavkkuin. Dikšun láhččojuvvo pasieantta dárbbu mielde.
Ovddasvástideaddji dikšunbargit leat olahanmuttus birra jándora.
Miljøterapien skal være preget av fokus på mestring og ressurser. Personalgruppen er tverrfaglig og består av spesialsykepleiere, vernepleier, sosionom og andre med høgskoleutdanning. I tillegg er det ansatt psykolog og lege.
Individuell plan og ansvarsgruppe
Innleggelsen utgjør ofte et av flere ledd i behandlingsforløpet ditt. En viktig del av behandlingen er å planlegge tiden etter utskrivelse.
Vi ønsker et tett samarbeid med pårørende og andre samarbeidsinstanser. Individuell plan og ansvarsgruppe brukes som viktige verktøy for å skape en helhetlig og trygg oppfølging gjennom hele behandlingsforløpet.
Pårørende og nettverk
Vi vet at det ofte er flere mennesker som berøres når en person utvikler en ruslidelse. Det kan være vanskelig å vite hva pårørende kan gjøre, og hvordan få den hjelpen de trenger. Vi kan gi pårørende generell informasjon og støtte, samt bidra til å finne gode støttespillere videre i prosessen.
Vi bidrar også med støtte og informasjon til barn og unge som er pårørende. Vi har egen barneansvarlig i avdelingen.
Etter
Etter et opphold i døgninstitusjon overtar det lokale hjelpeapparatet. Før avslutning av døgnbehandling vil vi ha møter/samtaler mellom oss og det lokale hjelpeapparatet.
Ved utskrivelse mottar du og din henviser en epikrise som er en oppsummering av oppholdet og en anbefaling av videre tiltak.
Kontakt
Sykehuset Levanger
Rus og avhengighet (ARA), Sykehuset Levanger
Sykehuset Levanger
Kirkegata 2
7601 Levanger