På grunn av smitteøkningen i søndre del av vår helseregion anbefaler Helse Nord-Trøndelag sine ansatte ved Sykehuset Levanger, DPS Stjørdal og DMS Værnesregionen - å følge lokale tiltak innført i Levanger og Stjørdal kommuner.
Etter avtale mellom Ortopedisk avdeling og Fysikalsk medisinsk poliklinikk ved Sykehuset Levanger, gjelder ny organisering fra 1. januar 2021.
Hvordan kan du unngå sykdom og opprettholde et aktivt liv når du blir eldre? Det har psykologspesialist Ingunn Bosnes skrevet doktorgrad om, og funnet to særlig viktige grep du bør ta for å holde deg frisk.
Overlege ved Avdeling for anestesi- og intensivmedisin, Nina Vibeche Skei, skal undersøke langtidseffektene hos de som får infeksjon av covid-19. Forskningen har fått støtte av Samarbeidsorganet i en målrettet satsing for bedre kunnskap om viruset.
På vegne av Helse Midt-Norge RHF er det i 2021 Helse Nord-Trøndelag HF som arrangerer Regional forskningskonferanse. Konferansen vil foregå 20. og 21. oktober.
En ny rapport presentert av helse- og omsorgsminister Bent Høie og mat- og landsbruksminister Olaug Bollestad viser at det er 25 prosent flere med demens i Norge enn tidligere antatt. Bak studien står flere forskere fra HNT.
Gjennom sepsisregisteret i Helse Nord-Trøndelag bidrar pasienter til ny kunnskap og bedre behandling. Daglig leder for registeret, Nina Vibeche Skei, sier det har gitt flere, konkrete gevinster.
Myelomatose (blodkreft) og Alzheimers blir tema for høstens to nyutnevnte Clinical Academic Groups. Det kan gi flere gevinster for både ansatte og pasienter i Helse Nord-Trøndelag.
«Still hjerne dumme spørsmål» var navnet på Forskningsdagene-arrangementet på Levanger bibliotek. Men spørsmålene ga både panel og publikum hjernetrim.
15. juli åpnet Regjeringen opp for reiser mellom store deler av Europa og Norge uten karantene. HNT valgte likevel å anmode sine ansatte om å avstå fra, altså unngå utenlandsreiser.
Helse Nord-Trøndelag ber innstendig om at alle ansatte tar forholdsregler når det gjelder korona og smittevern også i forbindelse med sin sommerferie.
Det er ikke lenger åpent for at ledsager kan være med på rutineultralyd ved Føde- og barselavdelingene ved Sykehuset Levanger og Sykehuset Namsos.
Forsker og revmatolog i Helse Nord-Trøndelag, Marthe Halsan Liff, vil finne ut om økt kondisjon kan gi bedre livskvalitet og redusert dødelighet blant personer som rammes av revmatisk sykdom.
Det innebærer ikke at det er fritt fram for besøk i sykehusene. Pandemien er ikke over og smitteverntiltakene med blant annet besøkskontroll videreføres.
Gjennom doktorgradsarbeidet sitt ønsker spesialergoterapeut Linda Gjøra å finne ut hvor mange i befolkningen som har demens, og hvem som er mest utsatt. Det skal bidra til et styrket pasienttilbud, både på kort og lang sikt.
Blodbanken ønsker kontakt med givere som har gjennomgått COVID-19 (koronainfeksjon).
AMK Nord-Trøndelag er nå sertifisert i henhold til ISO 9001, som den første sentralen i Midt-Norge. Revisjonen ble gjennomført uten fysiske møter på grunn av koronakrisen.
Kunnskap om sepsis kan gi raskere behandling, og bidra til å redde flere liv. Et nytt e-læringsprogram fra Helse Nord-Trøndelag, Nord universitet og St. Olavs hospital skal spre lærdom om sykdommen blant helsepersonell.
Lege og forsker Anders Hynne vil bruke HUNT-data for å finne sammenhenger mellom kronisk sykdom og beinhelse. Målet er å forebygge bruddskader, og finne nye måter å styrke skjelettet på.
Med VälTel 2.0 skal norsk-svensk innovasjonssamarbeid føre til en enda bedre helsetjeneste for befolkningen. Både i helseforetak, kommuner og næringsliv.
Sykdommen kan angripe mange organer i kroppen, og forekommer ofte i yngre aldersgrupper. Nå vil en forskergruppe fra Helse Nord-Trøndelag finne nye svar om den gåtefulle sykdommen sarkoidose.
Tett regionalt samarbeid om forskning, innovasjon, undervisning og kompetanseutvikling. Det er målet når Helse Nord-Trøndelag skal bidra som samarbeidspartner i to ulike Clinical Academic Groups (CAG).
Som deltakere på Protokollskolen lærer helsepersonell hvordan en planlegger og gjennomfører et forskningsprosjekt. Det skal stake veien for nye doktorgrader, og publisering av vitenskapelige artikler.
Med innovasjonsprosjektet MATerVITALT skal pasientenes ernæringsinformasjon tas fra papir til skjerm. Det skal frigjøre arbeidstid, redusere sykdomsrelatert underernæring og bidra til enda bedre pasientbehandling.
Styret i Helse Nord-Trøndelag har i dag ansatt Tor Åm som ny adm. direktør i helseforetaket. Åm har vært konstituert i stillingen siden 18. oktober i fjor. Han tiltrer som fast ansatt direktør med umiddelbar virkning.
Norge opplever en stadig økning i antall eldre. Ved Staup Helsehus i Levanger får NTNU Link-studentene møte den voksende pasientgruppen, som det kan være utfordrende å være lege for.
Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering på Sykehuset Levanger overtar ansvaret for oppfølging av pasienter med spastisitetsproblematikk etter ervervede hjerneskader. Alle henvisninger skal fra nå av sendes dit.
Tor Åm tiltrer som ny midlertidig direktør i Helse Nord-Trøndelag fra førstkommende fredag. Han kommer fra stillingen som samhandlingsdirektør og fagdirektør for rus og psykisk helse ved St. Olavs hospital.
Forskningssjef i Helse Nord-Trøndelag, Bodil Landstad, skal sammen med svenske Emma Hagqvist finne forekomsten av psykisk sykdom blant norske og svenske leger.
En forskningsstudie blant helseforetakene i Helse Midt-Norge viser at ni av ti personer som undergikk gastrisk bypass mellom 2003 – 2009 ikke angrer på inngrepet. Flere oppgir likevel at de kunne valgt annerledes om de skulle tatt avgjørelsen på nytt.
Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival i regi av Norges Forskningsråd, hvor forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten. Her er en oversikt over årets program fra Helse Nord-Trøndelag.
Mandag denne uken startet et nytt studentkull på det desentraliserte medisinstudiet NTNU Link. Nå gleder de seg til å komme tettere på pasientene i Helse Nord-Trøndelag.
I desember i fjor konkluderte Helse Nord-Trøndelag med at det var nødvendig med et ny offentlig hørselstilbud i søndre del av gamle Nord-Trøndelag. Et knapt halvår etter fikk de første pasientene bistand i den nye enheten ved Værnesregionen...
Nå gjør vi det lettere for deg å få oversikt over dine avtaler hos sykehusene i Midt-Norge - kun ved noen tastetrykk. Logg deg inn på helsenorge.no!
Nevropsykolog Reiel Storheil Pedersen og hans ADHD-team ved BUP Sykehuset Namsos hadde en meget engasjert statsminister på besøk tirsdag morgen.
Helse Nord-Trøndelag utvider tilbudet til ruspasienter. Mandag ble Avdeling for rus og avhengighet med 16 døngsenger åpnet ved Sykehuset Levanger.
Innovasjonsklinikken feiret denne uken sitt aller første leveår. På bursdagsmenyen sto faglig påfyll til den videre reisen mot fremtidens helsevesen.
Gjennom «Visitas» besøker parter som samhandler hverandre for å se hvordan den andre parten jobber. Det har lagt grunnlaget for bedre samhandling mellom helseforetak og kommunehelsetjenesten.
Som deltaker i en stor europeisk studie skal Avdeling for laboratoriemedisin ved Sykehuset Levanger gå gjennom egne rutiner for innsamling og håndtering av blodkultur. Det kan komme både pasienter og helsepersonell til gode.
Det er fra 1. januar 2019 etablert døgnvakt ved nevrologisk sengepost i Helse Nord-Trøndelag. Dette gir styrket kompetanse ved behandling av voksne pasienter med akutte nevrologiske tilstander som hoveddiagnose.
Overlege og forsker Eivind Ness-Jensen vil finne nye svar på hvorfor vi utvikler cøliaki. For å klare det vil han undersøke 54.000 nordtrøndere for sykdommen og diagnostisere ukjente tilfeller.
Både Sykehuset Levanger og Sykehuset Namsos har godkjent donorvirksomhet. Ved å registrere deg som organdonor kan opp til syv personer få et nytt liv.
Skal forenkle arbeidsdagen til helsepersonell i hele Midt-Norge, og sikre pasientene riktig utstyr.
Ved å integrere psykisk helse med den tradisjonelle behandlingen av fedme, ønsker forsker Trine Tetlie Eik-Nes å optimalisere behandlingstilbudet for både barn og voksne.
Sammen med norske og greske forskere har prosjektleder Oluf Dimitri Røe utviklet en kalkulator som regner ut risikoen for å få lungekreft. Håpet er å kunne gi raskere behandling, og redde flere liv.
Ved hjelp av et nytt pilotprosjekt ønsker Helse Nord-Trøndelag og Biobank1® å bygge opp en generell biobank for forskning. Målet er å lære mer om pasientenes helse og utvikle bedre behandlingstilbud.
Med hjelp fra egne innovasjonskontakter skal Helse Nord-Trøndelag gå fremtidens helsevesen i møte. Fredag hadde de nyutnevnte kontaktene sitt aller første møte.
Å sørge for at pasienter får i seg nok mat under et sykehusopphold kan være utfordrende. Innovasjonsprosjektet MATerVITALT har som mål å sikre pasientene et riktig kosthold, som kan gi både kortere liggetid, raskere rehabilitering og økt livskvalitet.
Ved hjelp av medisinske simuleringsøvelser skal akutt-team ved norske sykehus vedlikeholde og utvikle sin kompetanse. Denne uken lærte 14 HNT-ansatte hvordan de best kan legge til rette for lokale øvelser.
Medisinsk avdeling ved Sykehuset Levanger ble nylig valgt ut som deltaker i et nasjonalt pilotprosjekt for tidlig identifisering av blodforgiftning. Onsdag var det klart for kick-off.